Homo Novus / Valodas triloģija: Perfektais migrants

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" / 1. - 9. septembris, 2017 / Rīga

Izrāde "Valodas triloģija: Perfektais migrants"

Autori Ahilans Ratnamohans, Matīss Gricmanis

6., 7. septembris 19:00

Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes iela 101a

1h

bez teksta

Biļetes 7 EUR un 5 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti)

“Valodas triloģija” ir tamilu mākslinieka Ahilana Ratnamohana un latviešu dramaturga Matīsa Gricmaņa pētījums par valodu kā simbolisku un sociālu kapitālu un varas instrumentu latvietības kontekstā. 
Ahilana Ratnamohana solo izrāde „Perfektais migrants” ir radīta sadarbībā ar latviešu sabiedrību. Ahilans ir jaunais latvietis. Viņš grib būt perfekts migrants un dara visu iespējamo, lai integrētos mūsu sabiedrībā. Ikvienam Latvijā vai pasaulē sastaptajam latvietim viņš vaicā, kas ir latvieša būtība. Ahilans iemācās vārīt maizes zupu, lieto sabiedrisko transportu un tiek pie sava Nameja gredzena. Pēc trīs nedēļām, kurās Ahilans ir mācījies latviešu valodu un kultūru, viņš vēlas dalīties savā Latvijas pieredzē ar skatītājiem.

http://homonovus.lv/programma?s=migrants

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus”  ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes.

 
Nav gaidāmo pasākumu