Brāļi AUZĀNI un Slavenais Jersikas orķestris /Uzliec veco gramofonu/

Gaidot Latvijas simtgades svinības, dažādās Latvijas pilsētās skanēs jauna, krāšņa koncertprogramma, kuras idejas autors ir pazīstamais un tautā iemīļotais mūziķis Atis Auzāns.

Populārās, savulaik padomju varas aizliegtās, dziesmas no „Čikāgas piecīšu“, Larisas Mondrusas, Ilmāra Dzeņa un daudzu citu izpildītāju repertuāra koncertā izpildīs muzikālā apvienība „Slavenais Jersikas orķestris“ un brāļi Auzāni. Par mūsdienīgām un interesantām aranžijām gādās Atis Auzāns un Artūrs Palkevičs.

Divdaļīgajā programmā iekļautas klausītājiem ļoti labi zināmās dziesmas „Čigānzēns“, „Kurpniekzeļļi“, „Uzliec veco gramofonu“ u. c. skaņdarbi.

„Dziesmas, ar kurām uzaugām! Padomju okupācijas režīma aizliegtās dziesmas, kuras mēs zināmā mērā varam arī dēvēt par Latvijas „brīvības dziesmām“, jo tās nenovēršami izplatījās no rokas rokā, līdz padomju cenzūra vairs nebija spējīga izkontrolēt, kurš ko ieraksta un klausās! Tagad, gadiem ejot, daudzas no šīm skaistajām melodijām ir nepelnīti piemirstas!“ stāsta Atis Auzāns. „Tuvojoties Latvijas lielajai jubilejai, mēs, mūziķi, ar šo programmu vēlamies klausītājiem dāvināt jaukas muzikālas atmiņas un iespēju dziedāt līdzi gandrīz vai katrai koncerta dziesmai!“

Koncerttūri piedāvā „Vīgneru Ernesta institūts“.

 
Nav gaidāmo pasākumu