koncerts TAUTAS DEJU ZELTA GRAUDI

5. decembrī plkst. 19.00 uz Dailes teātra lielās skatuves
 notiks trešais koncerts no cikla 
“TAUTAS DEJU ZELTA GRAUDI”.
 
Pirmais koncerts 2017. gadā ieguva lieliskas atsauksmes no skatītājiem, un tas pierādīja nepieciešamību turpināt šo ciklu.
Šodienas dzīves ritmā, kad uz skatuves pārsvarā redzami spilgti mūsdienās tapuši horeogrāfijas darbi, reti varam baudīt daudzās slavenās vecmeistaru dejas vienā koncertā. 

“TAUTAS DEJU ZELTA GRAUDI” tradicionāli saglabā savu koncepciju - atdzīvināt un parādīt pēc iespējas vairāk deju no Latvijas horeogrāfijas mantojuma, ko radījuši tādi slaveni dižmeistari kā Uldis Žagata, Harijs Sūna, Alfrēds Spura, Irēna Strode, Helēna Tangijeva-Birzniece un daudzi citi. Tādēļ koncerta programma pārsvarā sastāv no iemīļotām, spilgtām un pazīstamām vecmeistaru dejām, lielākā daļa no kurām ir iekļautas oficiālajā Latvijas skatuviskās dejas zelta fonda sarakstā.

Šīs dejas joprojām iedvesmo  talantīgos mūsdienu horeogrāfus, un dažas no tām varēs redzēt arī šajā koncertā.

Skatītājiem būs iespēja baudīt izcilu sniegumu, jo koncertā piedalīsies četri no labākajiem Rīgas kolektīviem - “Dancis”, “Līgo”, “Vektors” un “Ačkups”. Dalībnieku skaits būs teju 300, un tas vien jau liecina, ka ir gaidāms spilgts un neaizmirstams deju notikums.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Vladimirs Ponomarjovs.

Brīžos, kuros pieskaramies savam kultūras mantojumam, mēs kļūstam dvēselē bagātāki.

Biļetes “Biļešu paradīzes” tīkla kasēs, www.bilesuparadize.lv

 

 
Nav gaidāmo pasākumu