Ziemassvētku koncerts IR SPOŽUMS KĀDS TUVĀKS / V.Pūce, L.Jansone, A.Rakovska, J.Aišpurs, zēnu koris un īpašie viesi

Ziemassvētku koncerts “Ir spožums kāds tuvāks”

Valts Pūce, Laima Jansone, Agnese Rakovska, Jānis Aišpurs, zēnu koris un īpašie viesi -  Ausma Kantāne, Esmeralda Ermale, Lidija Pupure,  Leons Krivāns un Juris Strenga u.c.

 

2017.gada decembrī Latvijas baznīcās izskanēs pazīstamā latviešu komponista Valta Pūces dziesmu koncertprogramma “Ir spožums kāds tuvāks”. Koncertos, kuros piedalīsies dziedātāji Jānis Aišpurs un Agnese Rakovska, zēnu koris, koklētāja Laima Jansone,  jaunā dziedātāja - skaistas balss īpašniece Dārta Stepanova, Ziemassvētku noskaņu uzburs Valta Pūces dziesmas “Tik klusa un svēta”, “Nosalušais sunītis”, “Ziemas ainava”, “Bāreņa lūgšana” u.c., kā arī tradicionālās Ziemassvētku dziesmas „Pār mazo ciemu ielejā”, „Kas ir šis bērns”, „No debesīm šurp”, „Tur mazā klusā Betlēmē” u.c. Ziemassvētku koncertos piedalīsies brīnišķīgie latviešu aktieri Esmeralda Ermale, Lolita Cauka, Lidija Pupure, Ausma Kantāne, Leons Krivāns un Juris Strenga u.c., kuru lasījumā skanēs fragmenti no Selmas Lāgerlēvas grāmatas “Kristus leģendas”.  Īpašie viesi katrā koncertā būs mainīgi.

 

“Mēs nākam ar aicinājumu, lai šajā gada tumšākajā laikā nebūtu atstumtu un vientuļu cilvēku. Mēs nākam ar cerību, ka tas piepildīsies. Šis ir pārdomu laiks, kad katrs ieklausās sevī, un mēs ticam, ka izdzirdētais vairos prieku, līksmību un sapratni vienam pret otru! ” uzsver komponists Valts Pūce.

 

Savukārt par dziedātāju izvēli viņš teic: “Gan Jānim Aišpuram, gan Agnesei Rakovskai ir ļoti interesanti balss tembri, tādēļ domāju, ka viņu dueti varētu būt neparasti un skaisti. Ar nepacietību gaidu mirkli, kad tos varēsim dzirdēt. Un Laimas Jansones kokles spēle arī ir kas īpašs!”

 

Par iespēju piedalīties projektā priecājas arī pazīstamā dziedātāja  un grupas "Triānas Parks"  soliste Agnese Rakovska, kurai koncertēšana baznīcā, īpaši Ziemas saulgriežu laikā, bijis sens sapnis, kas nu beidzot piepildīsies: “Esmu priecīga, ka uz skatuves varēšu sadziedāties ar Jāni Aišpuru, un man šķiet, ka šie koncerti gan repertuāra, gan muzikālā sastāva ziņā būs unikāli, tāpēc ar nepacietību gaidu tikšanos ar klausītāju šajā tik ļoti īpašajā gada laikā!”

 

Savukārt grupas "The Sound Poets" solists Jānis Aišpurs, kuram jau ir gana liela pieredze ar koncertēšanu baznīcā Ziemassvētkos, pauž: “Man ir tuvi šie svētki, man patīk Valta Pūces mūzika un man vienkārši patīk muzicēt Ziemassvētkos, dāvājot cilvēkiem prieku un gaišumu.”

 

*bērniem līdz 6 g.v. (ieskaitot) ieeja bez maksas, neaizņemot atsevišķu sēdvietu.
**biļešu cenas var tikt mainītas bez iepriekšēja brīdinājuma.

 

Vairāk informācijas:

Tālr. + (371) 29131458

 

 
Nav gaidāmo pasākumu