AUĻI un TAUTUMEITAS. LAI MĀSIŅA ROTĀJĀS

Mūzikas grupu „Auļi” un „Tautumeitas” sadarbībai gluži likumsakarīga ir kāzu tēma. Auļu dūdu un bungu spēcīgais skanējums visnotaļ pārstāv vīrišķo elementu, bet Tautumeitas (pats grupas nosaukums jau ietver sevī kāzu tematiku - tautās iešanu), ar izteikti maigāku skanējumu, tomēr gana jaudīgu daudzbalsīgo dziedāšanu, pārstāv sievišķo. Tāpat kā dzīvē jaunajam pārim pēc kāzām ir jāiemācās sadzīvot, lai viens nenomāktu otru, arī mūzikā „Auļi” un „Tautumeitas” meklē saskaņu, viens otru papildinot.
 
"Auļi” ir Latvijas tautas mūzikas grupa, kas paši sevi dēvē par "dūdu un bungu grupu”. Grupa galvenokārt izpilda instrumentālo mūziku — dažādu latviešu tradicionālo tautas deju un dūdu melodiju aranžējumus, citu Eiropas tautu tradicionālās melodijas, kā arī savus oriģinālos skaņdarbus un tautasdziesmu aranžējumus.
 
"Tautumeitas” ir tradicionālās mūzikas grupa, kurā apvienojušās sešas mūziķes. Šobrīd dalībnieces izkopj latviešu tradicionālo daudzbalsīgo dziedāšanu, kas viņām ir sevišķi tuva. Dziesmas spēks un kopīgi radītā balsu rezonanse veido īpašu un atmiņā paliekošu skaņu.
 
Koncertiem tuvojoties biļešu cenas var mainīties.
 
 
Nav gaidāmo pasākumu