Mazā Mežotnes pils. Pētera Vaska fonda koncerts

Šīs vasaras koncertsezonas ietvaros Mazajā Mežotnes pilī 29.jūlijā ikgadējā Pētera Vaska fonda rīkotajā koncertā uzstāsies “Trio Sōra”, kurā apvienojušās jaunas un talantīgas mūziķes no Latvijas, Francijas un Itālijas – Magdalēna Geka (Latvija; vijole), Polīne Šenē (Itālija; klavieres) un Anžela Legaza ( Francija; čells). Koncerta sākums – plkst.20.

Jau sesto gadu Pētera Vaska fonds vasaras koncertam pasūtina skaņdarbus latviešu komponistiem, un šogad klavieru trio mūziku sacerējuši ievērību guvušie komponisti Platons Buravickis un Indra Riše. Koncertā skanēs arī Morisa Ravēla un Pētera Vaska mūzika.

“Trio Sōra” izveidojies 2015.gadā, un jau kļuvis par piecu starptautisku konkursu un balvu laureātu. Par uzvaru vienā no konkursiem trio ieguva iespēju ierakstīt debijas albumu, kas iznāca 2016.gada novembrī (Haidna, Bēthovena un Mendelszona trio) un jau saņēmis vairāku ekspertu atzinību. Tāpat “Trio Sōra” ieguvis prestižā Kuhmo kamermūzikas festivāla Somijā “Oļega Kagana piemiņas balvu” par labāko kameransambļa atskaņojumu.

 
Nav gaidāmo pasākumu