Nebēdnīgi muzikāls uzvedums bērniem /Paukojam un šmaukojam/

Kurš gan nezina lieliskā latviešu komponista - melodiķa Arvīda Žilinska bērnu dziesmas – hītus, kas vairākās paaudzēs ir tikpat iecienītas kā Raimonda Paula daiļrade: „Rīta rosme”, „Dziesmiņa par mīļo māmiņu”, „Kaķīt’s mans”, „Dziesma par slinko Jānīti”, „Pulkstens deviņus jau zvana” un daudzas, daudzas citas?!

Zaķēnam Paukam galva vienmēr pilna ar dažādām idejām un dullībām, bet gudrinieks Šmauks tās palīdz īstenot. Dzīve ir lustīga, dulluma un pārsteigumu pilna, tomēr katrs viņu jautrais darbiņš, kas vienmēr labi domāts, beidzas diezgan bēdīgi... Ozolaines mežā dzīvojošie zaķēni nenokar galvas un ir gatavi laboties. Paukam atkal rodas „I-D-E-J-A!” un sākas jauns piedzīvojums… Lai nu kā, zaķēniem pieder vissvarīgākā, vislielākā vērtība – laba sirds! Tāpēc šis stāsts galu galā beidzas labi, un viņiem viss tiek piedots.

Izteiksmīga kustību horeogrāfija, ko iestudējis horeogrāfs Alberts Kivlenieks, spilgta kostīmu koncepcija un Ozolaines meža vides scenogrāfija priecēs gan pirmskolas un jaunāko klašu bērnus, gan viņu vecākus un ikvienu, kam patīk azarts, jautrība un ir mīļas bērnības atmiņas. Dziesmuspēle Brodvejas stilā veidota pēc Enīdas Blaitonas populārās pasakas “Pauks un Šmauks” motīviem.

Lomās: Valērija Koļago, Laura Purena, Inmārs Sikle, Kārlis Rūtentāls, Sabīne Krilova, Anastasija Dolgoņenko, Megija Krista, Emīls Kivlenieks, Artūrs Mangulis, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Andris Kipļuks, Lauma Priedīte.

Operetes orķestra instrumentālā grupa džeza pianista Madara Kalniņa vadībā.

Režisors Valdis Lūriņš
Horeogrāfs Alberts Kivlenieks
Kostīmu māksliniece: Jurate Jurjāne-Silakaktiņa
Scenogrāfs Oskars Dreģis
Producente un muzikālā konsultante Agija Ozoliņa-Kozlovska

Izrādes garums 1 stunda un 10 minūtes (vienā daļā)

www.operetesteatris.lv

 

 
Nav gaidāmo pasākumu