Eiropas Ziemassvētki. Artūra Maskata jubilejas koncerts

PROGRAMMA
Artura Maskata (1957) skaņdarbi

DALĪBNIEKI
Ksenija Sidorova, akordeons
Guna Šnē, čells
Kristīne Gailīte, soprāns
Ivo Krūskops, sitaminstrumenti
Klavieru kvartets RIX:
Sandis Šteinbergs, vijole
Ilze Kļava, alts
Reinis Birznieks, čells|
Jānis Maļeckis, klavieres
Latvijas Radio koris|
Orķestris Sinfonietta Rīga
Diriģenti Sigvards Kļava un Normunds Šnē

Ar divdaļīgu koncertu Lielajā ģildē savu 60. jubileju svinēs latviešu komponists ar teātra mūzu sirdī – Arturs Maskats. Sveicēju vidū būs komponista uzticamākie atskaņotājmākslinieki un draugi, bet jubilejas vakarā dzirdēsim mūziku, kas A. Maskata radošajā ceļā atstājusi spilgtus un zīmīgus nospiedumus.

Vakara pirmajā daļā skanēs Latvijā pēdējos gados retāk dzirdētais, bet pasaulē daudzkārt atskaņotais Concerto grosso, kas jau iegūlis trīs atšķirīgu baletuzvedumu pamatā Latvijā, Japānā un Dienvidāfrikas republikā. Kā arī A. Maskata vīzija “Pusnakts Rīgā” par Vudija Allena slaveno komēdiju “Pusnakts Parīzē”, tās notikumus iztēlē pārceļot uz tā dēvēto mazo Parīzi – 30. gadu Rīgu. Versijā akordeonam (Ksenija Sidorova-Arizaga), čellam (Guna Šnē), vibrofonam (Ivo Krūskops) un stīgu orķestrim šis darbs Rīgā izskanēs pirmoreiz.
Savukārt koncerta otrā daļa būs atvēlēta vokālinstrumentālajai mūzikai – dziesmām ar Umberto Sabas un Konstantīna Kavafisa dzejoļiem smeldzīgi teiksmainajās “Venēcijas rindās”, ko dzirdēsim Kristīnes Gailītes un klavieru kvarteta RIX sniegumā, kā arī Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa dzejai, ko no dažādiem koncertuzvedumiem vienotā svītā vīs Artura Maskata domubiedrs “jau no jaunības laikiem” – Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava.

 
Nav gaidāmo pasākumu