JUDITH OWEN

Velsiešu dziesminiece Džudita Ouena atgriežas Latvijā ar īpašu koncertprogrammu
22. septembrī, Ēdoles pilī ar jaunā albuma “redisCOVERed” programmu atmosfēriskā koncertā uzstāsies velsiešu dziesminiece Džudita Ouena, izpildot savus oriģinālskaņdarbus un arī populāras citu autoru dziesmas pārsteidzošā skanējumā.
Latvijas publika dziesminieci Džuditu Ouenu (Judith Owen) iepazina, kad viņa ar grupu 2017. gada novembrī albuma “Somebody’s Child” tūres ietvaros divos koncertos uzstājās Latvijā. Šoreiz Ouena atgriežas kopā ar perkusionistu Pedro Segundo un jaunu programmu “redisCOVERed”, ko veido 12 populāru dziesmu kaverversijas, tajā skaitā, piemēram, repera Drake dziesmas “Hotline Bling” un grupas “The Beatles” dziesmas “Blackbird” jaunās versijas. “Šis izaicinājums viņai piestāv. Skaisti – cik iespējas ir bezgalīgas”, par Džuditas jaunāko veikumu saka žurnāla “Rolling Stones” Francijas izdevums.
“Katrā dziesmā ir daļa no manas dzīves. Ja tas tā nebūtu, es tās nevarētu nodziedāt. Es nevarētu tām rast jēgu. Ja neredzu jēgu, es nevaru dziedāt. Rakstu pati savu mūziku, kurā katram vārdam ir nozīme, un man to pašu jājūt arī par citu autoru dziesmām, “ tā Džudita Ouena, kura pazīstamajām dziesmām ir devusi ne vien jaunu stilistisko saknējumu, bet arī jaunu vēstījumu.
Džudita ir apveltīta ar smalku humora izjūtu un aktrises grāciju, kas viņas koncertus padara par muzikālām izrādēm. Precējusies ar aktieri, komiķi un politisko satīriķi Hariju Šīreru (Harry Shearer, balss seriālā “The Simpsons”), mūziķe runā arī par politiku, sociāli aktuālām tēmām kā sociālo nevienlīdzību vai garīgo veselību publiski - gan dziesmās, gan koncertos, gan intervijās.
Velsiešu izcelsmes dziesminieces dzīve aizrit starp kontinentiem – Lielbritāniju, ASV un Eiropu. Par Džuditas talantu un spēju kopā savienot atšķirīgo jūsmo Lielbritānijas, Vācijas un Francijas mūzikas kritiķi un mīļotāji, bet Ņūorleānā mūziķe ir kļuvusi par savējo, jo līdzīgi kā vietējie ļoti mīl ritmblūzu un soulmūziku. Starp Džuditas faniem ir arī Braiens Ferijs, grupas “The Roxy Music” līderis, kura koncertos Ouena bija īpašā viešņa laika posmā no 2015. – 2017. gadam.
Koncerts notiks Ēdoles pilī, kur šajā vasarā svin savu 754. gadadienu ar “Grammy” balvas laureāta kubiešu mūziķa El Nene koncertu. Pilī uzstājušies tādi pasaulē atzīti mākslinieki kā ģitāras virtuozs Als Di Meola (Al Di Meola), fado dīva Karmiņu (Carminho), portugāļu mūzikas zvaigzne Viviane. Ēdoles pils koncertus raksturo īpaša un personīga atmosfēra. Mākslinieks ir rokas spiediena attālumā, koncerta klausītāju skaits ierobežots – līdz 100 cilvēkiem.
Džuditas Ouenas koncerts Ēdoles pilī notiks 2018. gada 22. septembrī. Koncertu organizē aģentūra Live Fest. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu