DAUMANTS KALNIŅŠ & kvintets koncertā SIRDS PRIEKS ar Friča Bārdas vārdiem

Daumanta Kalniņa Kvinteta koncertprogramma “Sirds prieks”
ar Friča Bārdas dzeju

Jaunradītajām kompozīcijām Kvinteta mūziķi Daumants Kalniņš un Kristaps Vanadziņš par pamatu izvēlējušies Friča Bārdas dzejas darbu liriskāko devumu. Tajā dzejas skaistums piemīt ne tikai stingri noteiktām lietām, bet ir uztverams visapkārt - gan dabā un dzīvībā, gan mākslā un mīlestībā. Izvēlētā dzeja rada īpaši poētisku noskaņu, kas arī ir bijis iedvesmas avots abu mūziķu darbiem. Programmas tēma un žanrs - džeza maniere liriskā skanējumā ignorē stila izsmalcinātību, bet kopskanējumā - dzejā un mūzikā rada harmonisku vēstījumu.
Daumanta Kalniņa Kvintets pastāv kopš 2008. gada. Tas kopā pulcējis jaunus, radošus, raksturā dažādus, bet muzikālajā gaumē saskanīgus mūziķus. Pēdējo gadu laikā Kvintets ir nostiprinājies spējā kopīgi radīt un īstenot katra mūziķa idejas, aizvien vairāk apvienojot līdzīgo, kā arī tik atšķirīgo vokālā un instrumentālā džeza mūziku. Pārkāpjot žanriskās robežas un turpinot pilnveidot savu unikālo skanējumu, Kvintets par nozīmīgu vērtību uzstāda oriģinalitāti.
2016. gadā Daumanta Kalniņa Kvinteta vairāki koncerti noritēja Mūzikas namā Daile, Dailes Džeza vakaru pasākumos, un mūziķu jaunradītās orģinālkompozīcijas tika izdotas mūzikas ierakstā “PART OF ME” cd formātā.
Koncertā “Sirds prieks” dzirdēsim Daumanta Kalniņa Kvinteta mūziķus - Daumants Kalniņš - balss, oboja, Mārcis Auziņš - ģitāras, Kristaps Vanadziņš - taustiņinstrumenti, Rūdolfs Dankfelds - sitamie instrumenti, Toms Poišs - bass, kontrabass.

15. septembra koncertā piedalīsies PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas koris "Nošu planētas",  Ventspils Kultūras centra koris "Venda" un ansamblis "Mundus".  Diriģentes - Anitra Niedre, Rudīte Tālberga.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.

Koncertuzveduma producents Mūzikas nams Daile/Anda Zadovska

Informācija: [email protected]. www.dailesnams.lv

Apmeklējums bērniem:

Visiem koncertiem un izrādēm /arī bērnu/ biļetes jāiegādājas katram skatītājam neatkarīgi no vecuma.

Vakara koncertiem un izrādēm, kas paredzētas pieaugušo auditorijai, bērni līdz 7 gadu vecumam netiek ielaisti.


Īpašās biļetes:
Apmeklētājiem ratiņkrēslos, iepriekš piesakoties, vieta parterā par stāvvietas cenu, pavadonim jāiegādājas biļete par pilnu cenu.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu