Jānis Lūsēns koncerts AIZ... Mūzika vēlā vakarā

JĀNIS LŪSĒNS
Instrumentālās mūzikas koncertprogramma
AIZ… Mūzika vēlā vakarā

Jāņa Lūsēna jaunā instrumentālās mūzikas koncertprogramma “AIZ… Mūzika vēlā vakarā” ir izjusts talantīgā komponista ceļojums plašajā skaņu pasaulē, uz kuru šajā vasarā tiek aicināti klausītāji koncertos Latvijas skaistākajās baznīcās. Meditatīvās kompozīcijas radītas, ļaujoties relaksētai pirkstu pieskārienu spēlei pa klavieru taustiņiem un apcerīgām pārdomām. Nedomāt, nemēģināt apzināti kontrolēt, ļaut notikt – tāds bija komponista Jāņa Lūsēna mērķis, pievēršoties šo skaņdarbu radīšanas procesam. Rezultātā ir radīts ļoti personīgs mūzikas stāsts.

Latvijas skaistāko baznīcu brīnišķīgā akustika un atmosfēra ir kā radīta, lai arī klausītāji, apmeklējot “AIZ… Mūzika vēlā vakarā” koncertus, varētu ļauties muzikai un iekšējam mieram. Katrs koncerts būs unikāls, jo instrumenti plašajās baznīcu velvēs izskanēs intīmā atmosfērā, proti, bez to papildu apskaņošanas. Komponists Jānis Lūsēns ir atzinis, ka viņam pašam šīs koncertprogramma ir ļoti īpašs pašrelaksācijas veids, kas ļauj iegūt harmoniju un vienlaikus būt gan radītājam, gan klausītājam.

Koncertu centrālais instruments ir ļoti īpašās “Una Corda” klavieres, kuras radījis starptautiski atzītais klavieru būvētājs Dāvids Kļaviņš un visā pasaulē pieejamas vien desmit eksemplāros. Tās skaņu palete mūziķu aprindās tiek salīdzināta ar maigiem čukstiem. Klavieru solo koncertprogrammā “AIZ… Mūzika vēlā vakarā” tiks papildināts ar perkusiju, flautas, čella, basa un citu ģitāru skaņām.

Koncertprogrammas “AIZ… Mūzika vēlā vakarā” sastāvs: Jānis Lūsēns – “Una Corda” klavieres, sintezators; Harijs Gūtmanis un Karīna Mazūra - metalofoni, zvaniņi, perkusijas; Māris Ziemelis – čells, Evija Mundeciema - flautas, banzuri, monohords, zvaniņi; Jānis Lūsēns - basa un citas ģitāras.

 
Nav gaidāmo pasākumu