VIDZEMES GREDZENS. Muzikāla izstāde KALNS UZ AUGŠU IES

Latvijas nacionālās kultūras sakņu un simbolu dzimšanas vieta. Valsts karoga un Himnas šūpulis, gara gaismas - izglītības aizsākšanās un Dziesmu svētku pirmsākums. Vidzeme - latviešu pašapziņas un patriotisma mošanās vieta. Skolotāju, dzejnieku, rakstnieku, komponistu, mākslinieku iedvesmas, dzīvošanas un atgriešanās vieta - romantiskās un ideālās Latvijas sapņojumu vieta, brīvu un izglītotu cilvēku identitātes apzināšanās un veidošanās vieta. No mītiskās pasaules un aizlaikiem nākušas zīmes modina, uzrunā tekstos un zemtekstos, liek gūt, atgūt, dzimt un atdzimt, kāpt kalnā, kur nebeidzams ceļš uz priekšu, uz sapni.
/Guna Kalnača/
 
Piedalās:
Latvijas Radio koris, solisti.
Muzikālais vadītājs un diriģents: Sigvards Kļava
Izstādes veidotāji: Guna Kalnača, Jānis Mitrēvics, "Dd studio"
 
 
Viens no vērienīgākajiem Latvijas valsts simtgades projektiem “Latvijas gredzens” ir Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Sigvarda Kļavas izlolots. Četros konceptuāli atšķirīgos gredzenos, muzikālos kopumos tiks izceltas un parādītas katra Latvijas novada īpatnības, bagātības un enerģiju no vietējo cilvēku skatupunkta. Latgales unikālais kultūras mantojums ar tās fenomenu – tradicionālo muzicēšanu un katoļu baznīcas tradīciju mijiedarbību, Kurzemes jūras spēka caurstrāvošanās cilvēku ikdienā, Vidzemes nacionālā stīga un patriotisma simboliskā telpa un Zemgale kā apvāršņa plašums, kurā satiekas dvēseļu upes.
 
Ideja realizēsies 16 koncertuzvedumos, kas cikliski tiks izrādīti četrās Latvijas koncertzālēs. Katra novada gredzenu veidos cita mākslinieciskā un radošā komanda: Inese Mičule, Reinis Suhanovs, Roberts Rubīns, Māris Sirmais, Inese Zandere, Katrīna Neiburga, Guna Kalnača, Jānis Mitrēvics un “Dd studio” , Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Latvijas Radio bigbends, Liepājas Simfoniskais orķestris un citi. Kā nemainīgs lielums projektā piedalīsies idejas autors Sigvards Kļava un Latvijas Radio koris.
 
Pērkot biļeti uz Kurzemes gredzenu un Vidzemes gredzenu, biļete uz Zemgales gredzenu ar 50% atlaidi. Akcijas piedāvājums nesummējas ar GORS kultūras vēstnieku programmas atlaidēm. Atlaide tiek piemērota, iegādājoties visas biļetes vienā pirkuma reizē. Akcija darbojas, iegādājoties biļetes biļešu kasēs.
 
Plašāk par koncertciklu latvijasgredzens.lv
 
Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 22020206 vai +371 64633303.
 
Nav gaidāmo pasākumu