KARMENA

KARMENA

Andalūzijas sapņi 2 cēlienos pēc Prospēra Merimē darba un Dmitrija Minčonoka lugas "Karmena citādāk" motīviem

 Tulkojusi Evita Mamaja

 Pirmizrāde 2017.gada 26.maijā

 Karstajā Spānijā brīvību mīlošā čigāniete Karmena savaldzina seržantu Hosē, ievilinot viņu savā bīstamajā dzīvē. Karmenas un Hosē kaislīgais mīlas stāsts ir īss un liktenīgs. Viņiem nav nākotnes, viss notiek vienīgi šeit un tagad. Kā tauriņš Karmena lido uz uguns liesmām, zinot, ka apdedzināsies un ne mirkli to nenožēlojot.

Tur, kur valda korida, mīlestība un nāve ir cieši līdzās. Dzīve ir tik sakāpināta, ka brīžiem atgādina sapni – no kura nav iespējams un negribas pamosties. Totalizatora azarts, trubadūru poēzijas atbalsis cīņas arēnā, toreadora un vērša, vīrieša un sievietes divkauja. Duelis ar nāvi, kas nekad nebeigsies.

Savu slaveno noveli „Karmena” Preospērs Merimē sarakstījis 1845.gadā.

Izrādē smēķē!

 Lomās: Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Karmena), Artūrs Skrastiņš (Hosē), Kristīne Nevarauska vai Ieva Segliņa (Mikaēla, Hosē līgava), Artis Robežnieks (Cuniga), Ērika Eglija (Fraskita, Karmenas draudzene), Dainis Grūbe (Eskamiljo, matadors), Lelde Dreimane (Mersedesa), Ieva Florence (Huanita), Anete Krasovska (Marija), Pēteris Liepiņš (Hosiains), Aija Dzērve (Končita, tabakas fabrikas strādniece), Gints Grāvelis (Djego, toreadors), Gints Andžāns (Alehandro, toreadors), Mārtiņš Počs (Hoakins, toreadors), Artūrs Dīcis (Gabriels, toreadors), Niklāvs Kurpnieks (Huans, matadors), Mārtiņš Upenieks (Manuels, banderiljero), Kaspars Zāle (Rodrigess, banderiljero), Pēteris Gaudiņš (Rafaels Gonzaless, Mikaēlas tēvs), Akvelīna Līvmane (Lola Rosario, Mikaēlas māte), Aldis Siliņš (Pedro Romero, ķirurgs)

Dejotājas: Lāsma Andžāne, Beāte Riekstiņa, Ieva Ozoliņa, Terēze Megija Knauere, Emanuēla Zvaigznīte

 

Režisors – Rolands Atkočūns

Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis

Kostīmu māksliniece – Jolanta Rimkute

Kustību konsultante – Inga Raudinga

Komponists – Giedrius Puskunigis

Muzikālais konsultants – Juris Vaivods

Gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs

 
Nav gaidāmo pasākumu