DĀRGĀ JEĻENA SERGEJEVNA

Ludmila Razumovska
DĀRGĀ JEĻENA SERGEJEVNA
Drāma

16+
Krievu valodā

Ilgums: 1st. 15min.

Der zināt!
Izrāde notiek uz Daugavpils teātra eksperimentālās skatuves, kas atrodas 3. stāvā.

Režisors-iestudētājs - Iļja Borovickis (Izraēla)
Režisore-repetitore - Vera Hramņikova
Izrādes noformējums - Egils Viļumovs
Lomās: Vera Hramņikova, Olga Maksimova, Aleksandrs Komarovs, Nikolajs Gedzjuns, Marks Šelutko


Iestudējums „Dārgā Jeļena Sergejevna” iepriekš tika veidots kā viens no Daugavpils Dizaina un Mākslas vidusskolas "Saules skola" izglītības programmas „Teātra māksla” audzēkņu diplomdarbiem, un tagad šīs programmas absolventu darbu var noskatīties Daugavpils teātrī.
1980. gadā uzrakstītais stāsts par pusaudžiem, kuri savu ambīciju dēļ ir gatavi pārkāpt pāri savai cilvēcībai, ir aktuāls kā nekad. Pie pasniedzējas Jeļenas Sergejevnas atnāk ciemos četri viņas audzēkņi, lai apsveiktu dzimšanas dienā. Skolotājam nav nekā patīkamāka par audzēkņu cieņu un mīlestību, un šis žests aizkustina Jeļenu Sergejevnu līdz sirds dziļumiem. Bet vakara gaitā atklājas, ka pusaudžu nolūki nav nemaz tik cēli, un viņi ir gatavi uz visu savu mērķu sasniegšanai. Kas gan radījis šo iekšējo tukšumu, kuru pusaudži izmisīgi piepilda ar nežēlību?

Постановка «Дорогая Елена Сергеевна» создавалась как одна из дипломных работ выпускников программы «Театральное искусство» Даугавпилсской средней школы дизайна и искусств Saules skola. Теперь работу выпускников можно будет увидеть в Даугавпилсском театре.
Пьеса о подростках, ради амбиций поступающих бесчеловечно, написана в 1980 году и не утратила своей актуальности.
К преподавателю Елене Сергеевне в гости приходят четверо воспитанников, они хотят поздравить ее с днем рождения. Этот поступок молодых людей до глубины души растрогал Елену Сергеевну, ведь для учителя так важны любовь и уважение учеников. Но в течение вечера становится ясно, что цели у подростков совсем иные, в их достижении молодые люди готовы на всё. Откуда же взялась эта внутренняя пустота, которую герои пытаются заполнить жестокостью?




 
Nav gaidāmo pasākumu