Inese Galante un draugi ZIEMASSVĒTKU PRELŪDIJA

Ziemassvētki – tas ir maģisks laiks, kad gribas dalīties priekā un sirsnībā ar draugiem. Turpinot labākās tradīcijas, Ineses Galantes fonds svētku ieskandināšanai sarūpējis īpašu muzikālu dāvanu – 17. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Domā koncertu Ziemassvētku prelūdija ar lieliskā soprāna Ineses Galantes un viņas uzaicinātu izcilu Latvijas mūziķu dalību.
Klausītājus gaida tikšanās gan ar iemīļotiem māksliniekiem – Inesi Galanti, viņas ilggadējiem skatuves partneriem un draugiem, gan ar jaunajām zvaigznēm, kas ievērojamu atzinību guvušas arī ārpus Latvijas. Skaistākos pasaules klasiskās mūzikas skaņdarbus atskaņos kontrtenors Sergejs Jēgers – viens no spilgtākajiem baroka mūzikas interpretiem Latvijā, ērģelniece Kristīne Adamaite, kura koncertējusi arī tādās aizokeāna zemēs kā Austrālija, ASV un Kanāda, un pianists Andrejs Osokins – prestižu starptautisko konkursu laureāts, kurš saņēmis plašas publikas simpātijas arī Vācijā.

Saskaņā ar vienu no Ineses Galantes fonda galvenajām idejām – veicināt talantīgu jauno mākslinieku izaugsmi – koncertā piedalīsies arī jaunākās paaudzes pārstāvji. Rīgas Domā koncertēs konkursa Ineses Galantes talanti uzvarētāji un pianists Andrejs Feldmanis (juniors) – visu pēdējo gadu festivāla Summertime un fonda rīkoto koncertu Rīgas Domā dalībnieks. Koncertā spēlēs arī apdāvinātais divpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs, kurš laurus plūcis dažādos konkursos Francijā, Lietuvā, Krievijā, Šveicē, bet pirms gada uzvarējis Pirmajā starptautiskajā Mocarta jauno izpildītāju konkursā Ķīnā.
Par īpašu Ziemassvētku gaisotni parūpēsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.
Lai šajā brīnišķīgajā vakarā ikdienas steiga paliek aiz sliekšņa un sirdis atveras labestībai un mūzikas burvīgajām skaņām!

 
Nav gaidāmo pasākumu