TDA TEIKSMA deju uzvedums /BRĪDIS PIRMS/

Brīdi pirms Dziesmu un deju svētkiem TDA “Teiksma” piedāvā deju uzvedumu “Brīdis pirms”

 29. jūnijā plkst. 20.00 Ķīpsalas hallē mazu brīdi pirms Dziesmu un deju svētkiem viens no Latvijas labākajiem tautas deju ansambļiem “Teiksma” aicina uz aizraujošu, emocionāli bagātu deju uzvedumu “Brīdis pirms”. Horeogrāfs – Jānis Ērglis, režisors un scenogrāfsReinis Suhanovs.

 Oriģinālais 2016. gadā iestudētais uzvedums atgriežas, lai dāvātu prieku skatītājiem! Uzvedums piedāvā ielūkoties noslēpumainajā aizkulišu pasaulē, ļaujot līdz ar dejotājiem izdzīvot ģenerālmēģinājumā valdošās emocijas un piedzīvot kopīgo darbu koncerta tapšanā. Tērpu piemērīšana, bižu pīšana, iesildīšanās pirms dejām un komiskas sadzīves situācijas – to visu asprātīgā veidā dejās izstāstīs TDA “Teiksma” pamatsastāva un vidējās paaudzes deju kolektīva “Teiksma” dejotāji.

 Līdzās Jāņa Ērgļa “Bobu dancim” un “Krustami dejama, krustami lecama”, kas, starp citu, būs skatāmas arī Dziesmu un deju svētku koncertos, un citām iemīļotām dejām, uzvedumā “Brīdis pirms” ir iekļautas arī cittautu deju melodijas. Tikai šoreiz čigānu deja, grieķu sirtaki un franču kankāns būs mazliet citādākas, nekā esam ieraduši tās redzēt!

 Dejotājiem zināms – bez koncertmeistara mēģinājumā neiztikt! Tādēļ arī deju uzvedumā nozīmīga loma atvēlēta muzikālajam pavadījumam lieliskā pianista Māra Šēra izpildījumā. Oriģinālos dejotāju “mēģinājuma” tērpus veidojusi kostīmu māksliniece Evija Dāboliņa. Tiekamies aiz kulisēm Ķīpsalā!

 Koncertu rīko “BT 1 Music”.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un Ķīpsalas hallē.

Papildu informācija par biļetēm: 67067500 vai e-pastu: [email protected]

 
Nav gaidāmo pasākumu