VIKTORS LAPČENOKS

Dziedātājs Viktors Lapčenoks gadus neskaita, lai arī 2017.gada 16.janvārī nosvinēja 70 gadskārtu.

"Sanāca tā, ka Pauls mani uz noklausīšanos uzaicināja, pat īsti nezinot, kāda man ir balss. Viņš uzticējās mūsu kopējam paziņam Ferdinandam Lukašinskim, kurš tolaik strādāja Radiofonā. Viņš bija padzirdējis, ka Maestro meklē dziedātāju savai jaunajai programmai un joka pēc ieteica mani.

Es uz skatuvi nerāvos. Ja man nebūtu piezvanījis Raimonds, es nezinu, kas no manis būtu iznācis. Bet nekādā ziņā – ne dziedātājs.

Man nav svarīgi, kur es dziedu. Vai tā būtu vislielākā latviešu estrāde vai omulīgs krodziņš, es to vienmēr daru ar baudu un pilnu atdevi. Dziedot cauri gadiem, mana mīlestība pret mūziku ir tikai augusi, un es varu lepoties ar to, ka esmu viens no tiem cilvēkiem, kam darbs ir darīt to, kas patīk. Un man patīk dziedāt. Tāpēc, ja citi uz jautājumu „Ja tu nevarētu elpot...” atbildētu, ka bez ieelpas tie nevarētu dzīvot, es atbildētu, ka es nevarētu dziedāt...

 Uzskatu, ka lielāko dzīves daļu un vēl joprojām esmu darījis to, kam Dievs mani radījis. Ir sava publika, kas mani mīlēs vienmēr, un es viņiem dziedāšu no visas sirds un dvēseles."

Viktors Lapčenoks

*Fragmenti no Sandras Landorfas grāmatas IZREDZĒTS.

 
Nav gaidāmo pasākumu