Mazmežotnes muižas džeza mūzikas koncerts / Denisa Paškeviča kvartets

 

Denisa Paškeviča starptautiskais džeza kvartets aicina uz koncertu Mazmežotnes muižas pasākumu stallī

01.04.2017, pl. 19:00

 

 

 

 

Programmā skanēs džeza klasika, kā arī oriģinālkompozīcijas, kas ievedīs klausītājus brīnumainā džeza mūzikas pasaulē.

Šis koncerts būs vienreizējs ar to, ka Denisam pievienosies īpaši uzaicināti ārvalstu viesi no ASV un Lietuvas.

 

Kvartets apvieno četrus izcilus džeza mūziķus no trim valstīm – ASV, Lietuvas un Latvijas. Kvartetu izveidojis džeza mākslinieks Deniss Paškevičs. Apvienības unikālā skanējuma pamatā ir jau atzītu vērtību un pavisam jaunu vēsmu radoša simbioze. Kvartetā muzicē pieredzējuši un sevi starptautiski jau apliecinājuši džeza mākslinieki – Deniss Paškevičs – saksofons (Latvija), Neff Irizarry – ģitāra (ASV), Arkady Gotesman (Lietuva) un Jānis Rubiks (Latvija).

 

Par viesmāksliniekiem:

 

Ģitārists, komponists un aranžētājs Nefs Irizari (Neff Irizarry), dzimis ASV. Savu muzikālo izglītību sācis Bērklejas mūzikas koledžā, un iegūtās iemaņas papildinājis uz Bostonas džeza skatuves. Somijā Nefs popularitāti ieguvis ar darbiem latīņu džeza projektā "Latin Jazz". Nefa komponētā mūzika balstīta uz dažādu stilu. Pēc studijām Nefs muzicējis kopā ar tādām slavenībām kā Stīvs Kāns (Steve Khan), Deivs Semuels (Dave Samuels) un Garijs Bartons, Azymuth, Džovanni Idalgo (Giovanni Hidalgo), Yellow jakets u.c.

 

Lietuviešu leģendārais avangarda džeza un laikmetīgās mūzikas izpildītājs Arkādijs Gotesmans (Arkady Gotesman) ir viens no visvairāk pieprasītākajiem lietuviešu sitaminstrumentālistiem, perkusionistiem. Gotesmans sadarbojies ar dažādu žanru māksliniekiem ieskaitot Roland Dahinden, Vladimirs Volkovs, Vjačeslavs Gaivoronsky, Arkādijs Shilkloper, Julian Joseph, John Zorn, Jack Siron, Frank London, Anthony Coleman, Charles Gayle, Tim Daisy, Joey Baron, Barry Guy, Dominic Duval, Dave, Douglas, Albert Beger u.c.

Deniss Paškevičs ir saksofonists, flautists, komponists un producents mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā. Deniss savos mūzikas pamatos ir izglītots gan akadēmiskās mūzikas, gan mūsdienu ritmiskās mūzikas virzienos. Kļuvis par trīs lielu kompāniju – Marca Reeds (Francija), Theo Wanne (ASV) un P. Mauriat (Francija) – oficiālo mākslinieku. Daudz iedvesmojies no leģendārā saksofonista un komponsta Džona Koltreina (John Coltrane) daiļrades.

Deniss ik gadu piedalās neskaitāmos džeza notikumos, projektos, festivālos, koncetrprojektos Latvijā un ārvalstīs, ir uzstājies un veicis ierakstus kopā ar  Pasaules mēroga džeza māksliniekiem Brian Melvin, Bob Ferrel, Vincent Cutro, Chrisjan Randalu, Andrej Kandakov, Rickard Malmstin, Ryo Kawasaki, Ted Curson, Anders Bergrantz, Ulf Adaker, Nik Ali Brownman un daudziem citiem. Kopumā producējis vairākus desmitus albumus un piedalījies neskaitāmu albumu ierakstos.

Informāciju sagatavoja:

Indulis Dzenītis

Deniss Pashkevich music management
tel. + 371 29222531
[email protected]

 

 
Nav gaidāmo pasākumu