Ieva & Igo / Aivars Hermanis/ Klusums starp mums & Plīvošana pa pilsētu

IEVA un IGO dziedās AIVARA HERMAŅA dziesmas no CD programmām


KLUSUMS STARP MUMS un PLĪVOŠANA AR PILSĒTU.
Tajā piedalīsies dziedātāji Ieva Akuratere un Igo, kā arī mūziķu grupa: Raimonds Macats(elektročells), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti), Juris Kristons(taustiņinstrumenti) un, protams, arī pats Aivars Hermanis. Programmāiekļauti dziesmu cikli Klusums starp mums, Plīvošana ar pilsētu un instrumentālā mūzika no jaunākā Aivara Hermaņa CD Liepājas iela.

Aivars Hermanis, kas vairākkārt dažādās aptaujās atzīts par Latvijas labāko ģitāristu, dziesmas sācis sacerēt jau 70. gadu sākumā. Vislielāko popularitāti šai jomā mūziķis izpelnījās kā grupas Remix dalībnieks, betjubilejas koncertam izraudzītas pēdējās desmitgadēs tapušās kompozīcijas.
Programmas kodolu veidos dziesmu cikls Klusums starp mums ar Igo dzeju. Tā sākotnējā versija jau 1987. gadā ieskaņota Latvijas Radio kā mūzika raidlugai un kļuva par ko līdzīgu klusai erotiskajai revolūcijai latviešu populārajā mūzikā; cikls Klusums starp mums drīz vien tika izdots skaņuplatēs (LP) un atkārtoti, jau šajā gadsimtā - kompaktdiskos (CD). 23.marta koncertā dziedās slavenā cikla oriģinālie izpildītāji - Ieva Akuratere un Igo.
Neilgi pēc pirmā tapis ar nākamais Hermaņa dziesmu cikls Plīvošana ar pilsētu: Linarda Tauna 1988. gadā izdoto dzejas krājumu Aivaram iedeva Ieva Akuratere, un 90. gadu sākumā Amerikā tapa romantiskas, smeldzes cauraustas dziesmas, kas diskos (CD) izdotas 1997. gadā. Šādi, vienkopus vienā koncertprogrammā, pirmo reiz dziesmu cikli tika atskaņoti Aivara Hermaņa 60 gadu jubilejas koncertā pagājušā gada martā. Turklāt gaidāmi arī pavisam jaunu, pēdējos gados tapušu dziesmu atskaņojumi. Programmā tiks iekļautas arī Aivara Hermaņa instrumentālās kompozīcijas no solo albuma Mans laiks (2001) un jubilejas dienā klajā nākušā diska Liepājas iela.

 
Nav gaidāmo pasākumu