MISTERA IKSS NOSLĒPUMS

Imre Kalmans 
MISTERA IKSS NOSLĒPUMS 
Operete vai muzikālā pasaka pieaugušajiem 

10+ 
Krievu valodā 
Izrādes ilgums: 2st.30min. 
*Izrādē smēķē 
Pirmizrāde 2015. gada 13. novembrī

Režisors: Oļegs Šapošņikovs
Kostīmi un scenogrāfija: Agnese Leilande, Inga Bermaka Apiah
Horeogrāfija: Irina Saveļjeva
Gaismas: Sergejs Vasiļjevs
Muzikālā vadītāja: Ilona Bagele
Koncertmeistars: Eduards Zariņš
Kora diriģents: Jevgenijs Ustinskovs

Lomās: Andrejs Kolosovs (Minska), Nadežda Jermaka, Ilona Bagele (LNO), Halina Dubitskaja (Varšava), Mihails Abramovs, Viktors Jancevičs, Anzors Alimirzojevs (Minska), Mihails Samodahovs, Jurijs Losevs, Aleksandrs Komarovs

Izrādes „Mistera Ikss noslēpums” pamatā ir Imres Kalmana operete „Cirka princese”, kura tiek dēvēta par vienu no pasaules operetes virsotnēm, bet pats Kalmans - par vienu no visu laiku populārākajiem operešu autoriem. „Mistera Ikss noslēpums” ir starptautisks muzikāls projekts, kurā piedalās Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, kā arī solisti no Vācijas, Baltkrievijas un Polijas. Atšķirībā no oriģināllibreta, šoreiz darbība norisinās nevis cirka arēnā, bet uz kabarē „Zaļā vārna” skatuves. Sižets ir pārcelts uz 1925. gada Rīgu – laiku un vietu, kur plauka naktsdzīve un jautrība, krustojās pavisam dažādu cilvēku ceļi.

Operete „Mistera Ikss noslēpums” ir stāsts par tikko uzplaušu mīlestību starp noslēpumainu akrobātu Misteru Ikss un politiķa meitu Eleonoru. Viņš ir kabarē mākslinieks, kurš slēpj savu seju zem maskas un aizrauj skatītāju elpas ar dzīvībai bīstamiem trikiem. Viņa ir sabiedrībā cienījama dāma, kuras roku kāro intrigants baņķieris, bet sirdi savaldzinājis noslēpumainais mākslinieks. Vai Mistera Ikss rūpīgi glabātais noslēpums kļūs par nepārvaramu šķērsli abu mīlētāju laimei? Atbildes meklējumos skatītājiem tiek piedāvāts ielūkoties viltīgu intrigu tīmekļos, patiesu jūtu neatlaidīgā cīņā, kā arī neatkārtojamā svētku atmosfērā, ko spēj dāvāt tikai kabarē!




 
Nav gaidāmo pasākumu