Mūzikls MŪZIKAS SKAŅAS

Muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs Edgars Kramiņš aicina ikvienu interesentu, kam tuvs mūzikla žanrs, uz Riharda Rodžersa un Oskara Hammeršteina pasaules slavenā mūzikla visai ģimenei „Mūzikas skaņas” uzvedumu, kas ir kādreizējā Rīgas Operetes teātra solistes Aijas Smiltēnas 70 gadu jubilejas izrāde.
Režisors uzskata, ka “populārais mūzikls “Mūzikas skaņas” ir paraugs, kas mums visiem vajadzīgs bērnībā, lai saprastu, ko nozīmē pieaugušiem stāties pretī pasaulei pat tad, kad esam nobijušies.”
Izrāde ir atgādinājums par bijušā Rīgas operetes teātra devumu Latvijas kultūras dzīvē, kas ne tikai emocionāli iepriecinās, bet arī saliedēs dažādas paaudzes uz skatuves un zālē.

Muzikālā teātra aktrise un vokālā pedagoģe Aija Smiltēna dzimusi 1953. gada 20.novembrī un pēc Auces vidusskolas absolvēšanas mācījusies Rīgas Kultūras darbinieku tehnikumā (1972 – 1975). Pēc tam uzsāka studijas Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas (tagad Mūzikas akadēmijas) operetes teātra kursā (1975 – 1980), vokālās prasmes apgūstot pie profesores Ludmilas Rjabovas – Braunas un Ainas Bajāres. Pēc augstskolas absolvēšana, iegūstot muzikālās komēdijas aktrises kvalifikāciju, kā soliste strādājusi Rīgas Operetes teātrī (1980 – 1995), Latvijas Nacionālajā operā (1996 – 1997) un Rīgas Muzikāli poētiskajā teātrī (1997 – 1998).

Kā Valsts Rīgas Operetes teātra soliste repertuāra izrādēs dziedājusi virkni vadošo partiju: Hannerle (Henriha Berté „Trejmeitiņas”), Kristela (Karla Cellera „Putnu pārdevējs”), Silva (Imres Kalmana „Silva” jeb “Čardaša karaliene”), Violeta (Imres Kalmana „Monmartras vijolīte”), Līza (Franča Lehārs “Smaidu zeme”), Evelīna Valēra (Freda Raimonda “Zilā maska”), Margo Bonvalet (Zigmunda Romberga “Tukšneša dziesma”, Marija (Imanta Kalniņa "No saldenās pudeles") un titullomas (Andreja Sanzera „Arkosas dzirnavniece” un Imres Kalmana “Marica”). Īpaši augstu Aijas Smiltēnas sniegums tiek novērtēts Latvijas profesionālo teātru jauniestudējumu skatē “Spēlmaņu nakts”, saņemot balvu kā 1994. gada labākā soliste – vokāliste.

https://www.youtube.com/watch?v=xX_yYufUqPk

Izrādē piedalās: Aija Smiltēna, Baiba Bite, Andris Vilkasts, Inga Aizbalte, Oskars Hofmanis, Vokālās akadēmijas studisti un Latvijas Nacionālās operas mūziķi.

Diriģents Diriģents DIDZIS KAULIŅŠ
Scenārija autors, režisors un scenogrāfs EDGARS KRAMIŅŠ

Izrāde notiek latviešu valodā bez subtitriem svešvalodās.

Biļešu cenas no 10,-līdz 30,- eiro. Pensionāriem, bērniem līdz 7 gadu vecumam un ar “3+ Ģimenes karte” atlaide 30%

 
Nav gaidāmo pasākumu