IERAUGI NEDZIRDĒTO. Dziesmu svētki

tulksTiek nodrošināts zīmju valodas tulks

BALSIS zīmju valodā koncerts Vidzemes koncertzālē CĒSIS
17. septembrī plkst. 18.00 Koncertzālē CĒSIS Jauniešu koris BALSIS aicina uz “IERAUGI NEDZIRDĒTO. Dziesmu svētki” ceturto, noslēdzošo koncertu. Skanēs koncertsērijas ietvarā līdz šim vēl nedziedātās dziesmas no šī gada Dziesmu svētku Noslēguma koncerta “Kopā Augšup” un Koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” repertuāra. Koncerti veidoti īpašā vizuālajā noformējumā, kas ļauj cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem izbaudīt kormūziku.
Koncerta laikā uz ekrāna sinhroni notiks diriģenta un zīmju valodas tulka zīmju un žestu videoprojekcija, kas cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem ļaus labāk uztvert dziesmās pausto muzikālo, emocionālo un ritmisko vēstījumu, kā arī būt daļai no neaizmirstamās Dziesmu svētku pieredzes. Koncerta apmeklētājiem būs lieliska iespēja saskatīt kopīgo un atšķirīgo diriģenta un zīmju valodas tulka zīmju un žestu valodā.
Iepriekšējās trīs reizes pierāda, ka šādu koncertu organizēšana un realizācijas veids ir ļoti nozīmīgs sabiedrībai kopumā. Līdzās augstvērtīgam muzikālajam piedzīvojumam palielinās arī kormūzikas interesentu loks un tiek nodrošināts iekļaujošs kultūras notikums.
Koncertā piedalās Jauniešu koris BALSIS, mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, diriģents Georgs Zujevs, pianiste Ieva Dzērve, zīmju valodas tulces Ieva Solovjova un Elza Veismane, zīmju valodas konsultante Brigita Lazda.

Biļetes bilesuparadize.lv.
Koncertu organizē SIA “Balsis”, pateicoties Cēsu novada pašvaldības un Finanšu institūcijas ALTUM atbalstam un RKTMC “Mazā ģilde”.
Koncerts notiek ALTUM atbalstītā projekta “Ieraugi nedzirdēto” ietvarā. Projekta mērķis ir ar koncertdarbību veicināt cilvēku ar invaliditāti, īpaši ar dzirdes traucējumiem, iekļaušanu sabiedrībā un sociālās atstumtības mazināšanu sabiedrībā, veicināt samazinātas maksas vai bezmaksas kultūras pakalpojumu pieejamību un socializācijas vajadzības apmierināšanu vientuļiem cilvēkiem un cilvēkiem ar sociālās atstumtības risku, mazināt jauniešu atkarību no digitālajām ierīcēm. Projekta rezultātā tiks radītas un realizētas koncertprogrammas, pielāgotas cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, piedaloties Jauniešu korim BALSIS, izmantojot vizuālus izteiksmes līdzekļus un sinhronu surdo tulkojumu, piedaloties surdo tulkam. Projektā tiks iesaistīti jaunieši ar dzirdes traucējumiem un invaliditāti, konsultējoties par efektīvākajiem izteiksmes līdzekļiem un komunikāciju. Tiks iesaistīti arī jaunieši ar atkarību no digitālajām ierīcēm. (Eiropas Sociālā fonda projekts “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” Projekta numurs: 9.1.1.3/15/I/001)

SVARĪGI! Jauniešu koris BALSIS uzņem dziedātājus no 16 līdz 27 gadu vecumam. 
Pieteikuma anketa šeit https://ej.uz/balsisuznem

BALSIS drīzumā          
5. un 6. septembris BALSIS uzņem dziedātājus! Piesakies https://ej.uz/balsisuznem 
9. septembris plkst. 21.00 un 24.00 LIELAJIEM KAPIEM 250: SEDEMMINUT X BALSIS, Rīgas Augšāmcelšanās Evaņģēliski luteriskajā baznīcā Baltā nakts ietvarā
30. septembris plkst. 17.00 Sv. Marijas baznīca, Usedom mūzikas festivālā Vācijā
21. oktobris plkst. 20.00 koncerts citāDs citāTs Hanzas Peronā

 
Nav gaidāmo pasākumu