Deju uzvedums MŪŽĪGAIS DZINĒJS PIESTĀJ CĒSĪS

3.jūnijā plkst. 18.00 sporta kompleksā “Cēsis” skatītāji aicināti uz deju uzvedumu “Mūžīgais dzinējs piestāj Cēsīs”, kurā Cēsu novada un viesu deju kolektīvi izdejos XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku repertuāra dejas. Tā ir brīnišķīga iespēja iepazīt mūsu tautas dejas no dažādiem Latvijas novadiem, novērtēt lielo darbu, ko apgūstot deju soļus un rakstus paveikuši dejotāji un sajust īpašo svētku gaisotni. 

      Ar prieku un aizrautību par gaidāmajiem svētkiem uzvedumā piedalīsies gandrīz visi Cēsu novada deju kolektīvi: Amata, Dzirnas, Idumeja, Jumis, Juveris, Kande, Miķelis, Mudurainis, Munsturis, Piebaldzēni, Raitais solis, Randiņa studija, Saulgrieži, Straupe, Tūgadiņš, Vaive, Virpulis, Zeperi, Zelta virpulis. Dalībnieku rindas kuplinās viesu kolektīvi no Jelgavas un Rīgas – Lielupe, Daiļrade un Rotaļa. 

     Deju uzveduma mākslinieciskā vadītāja ir Iveta Pētersone – Lazdāne, režisore Gunita Bārda, kas neparastajai mūžīgā dzinēja tēmai piešķīrusi īpašu skatījumu. Virsvadītāju godā Andis Kozaks, Antra Grīnberga, Iveta Pētersone – Lazdāne, Lāsma Skutāne, Liene Frīdberga, Māris Brasliņš, Mārtiņš Jurciņš, Uldis Blīgzna. 

     Biļetes uz deju uzvedumu pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

     Pasākumu rīko Cēsu Kultūras centrs. 

 
Nav gaidāmo pasākumu