Muzikāla dzejas izrāde. “ Ziemeļnieks” Jāņa Ziemeļnieka dzeja, Jura Kulakova un Svena Vilsona mūzika.

“ Ziemeļnieks”
 Muzikāla dzejas izrāde.
Jāņa Ziemeļnieka dzeja, Jura Kulakova un Svena Vilsona mūzika.


Piedalās Mārtiņš Vilsons, Svens Vilsons (ģitāra) un Gustavs Vilsons (kontrabass).
 
Izrāde notiek izstādes "Svalbāra. Pusnakts saules ritumā" telpā un laikā, māksliniekiem un klausītājiem esot ieskautiem  ziemeļu fotogrāfiju (Sandra Eglīte) un stikla skulptūru (Ilze Dūdiņa) ielokā.

 

Jānis Ziemeļnieks jeb īstajā vārdā Jānis Krauklis ir Ziemassvētku brīnums latviešu literatūrā. Dzimis Ziemassvētku vakarā, bargā ziemā, Ziemeļvidzemē. Visu mūžu tiecies pēc saules, siltuma, sapratnes un mīlestības. Trausla un jutīga dvēsele, cilvēks ar  nospriegotiem nervu galiem, dziļā vientulībā un ilgās pēc cilvēcīgas tuvības un atbalsta. Tas caurstrāvo Ziemeļnieka dzeju.
 
Mārtiņš Vilsons saka:
Ziemeļnieks ir ģeniāls! Es viņu redzu noslēpumainu, savrupu, ar degošām acīm, kuras viņš slēpj aiz melnām brillēm, bet DVĒSELI noslēpt nevar, tāpat kā atkarību. Lai ko arī Ziemeļnieks rakstītu, man vienmēr kā atgādinājums skan : “ . . . uz kapa mums reiz visiem zaļos smilgas”. Ziemeļnieks atgādina, ka mīlestība paiet, ka mēs nemākam būt uzticīgi viens otram, ka laimi meklējam lietās, kur tās nav. Par to, ka nemākam degt. Par sapņu un ilgu piepildījumu, kas  paliek tāls un neaizsniedzams.
 
Izrādi “ Ziemeļnieks” papildina un emocionāli bagātina Jura Kulakova dziesmas ar dzejnieka vārdiem no cikla “Ētera odējs” (2008) un Svena Vilsona kompozīcijas.

 
Nav gaidāmo pasākumu