RE RĪGA!: FEDERIKO MENINI “OYUN” (ĢIMENES IZRĀDE)

Humors, ritms un objektu manipulācija visplašākajai auditorijai.

PAR IZRĀDI “OYUN”

“Oyun” turku valodā nozīmē “spēle”.

“Oyun” ir vizuāla dzeja.

“Oyun” ir neparasts universs, kurā virtuves katli, karotes, tējkannas un citi priekšmeti aktīvi mijiedarbojas, risinot savas attiecības un tajās meklējot savstarpējo harmoniju. Scenogrāfijā telpiski veidotās struktūras sastāvdaļas riņķo ap savu asi, ripo, lidinās un sastopas ar citiem tikpat enerģiskiem priekšmetiem, sagādājot prieku ikviena vecuma skatītājam.

 


PAR MĀKSLINIEKU FEDERIKO MENINI

Federiko Menini (Federico Menini) ir dzimis Argentīnā. Viņš ir studējis arhitektūru un mākslas dažādās pasaules valstīs, līdz pievērsies mūsdienu cirkam. Menini izrādēs sastopas viņa plašais redzesloks: tēlniecība, sociālais teātris, video, gravīra, fotogrāfija, mākslas kritika, ainavu dizains un daudz kas cits. Tieši cirku Menini redz kā fascinējošu multidisciplināru mākslu, kurā šis viss satiekas.

Federiko Menini cirkā ir jau vairāk nekā 20 gadus, un savās izrādēs un radošajās meistarklasēs mākslinieks darbojies ar dažādām šīs skatuves mākslas šķautnēm: ar žonglēšanu, virves staigāšanu, teātri, improvizāciju, balansēšanu, klaunādi, akrobātiku, komisko maģiju un eksperimentālo deju.

Gadu gaitā viņš strādājis vairākās cirka apvienībās. Šobrīd viņš pārsvarā uzstājas ar savām soloizrādēm, bet ir arī žonglieris spāņu apvienības La Trócola Circ izrādē “Potted”, kā arī žonglieris Nueveuno Company izrādē “Sinergia Street”.

Federiko Menini izrādes ir daudzu cirka festivālu laureātes.

 

Vairāk: https://cirks.lv/izrades/re-riga-federico-menini-oyun-gimenes-izrade/

 

 
Nav gaidāmo pasākumu