ĻUBOMIRS MEĻŅIKS. “The Sacred Thousand” albuma prezentācijas koncerts

ĻUBOMIRS MEĻŅIKS. “The Sacred Thousand” albuma prezentācijas koncerts

 

“…viņš nav vienkārši cilvēks. Viņa klavierspēle pie mums atnākusi no debesīm.” 

“…absolūti satriecoši! Tas man licis iemīlēt klavierspēli kā vēl nekad agrāk!”

“…šis cilvēks ir kaut kāds burvis… Viņam noteikti kaut kur paslēpts vēl kāds roku pāris.”

“…viņa pirksti lido kaut kur virs taustiņiem… Kā viņš to spēj?”

- Klausītāji par Ļubomiru Meļņiku

 

Ukraiņu komponists un pianists Ļubomirs Meļņiks, dēvēts arī par klavieru pravieti, ir jaunas klaviermūzikas valodas - sauktas par nepārtraukto mūziku, aizsācējs un viens no mūsu laika izcilākajiem klavieru virtuoziem. Ar savu neparasto klavierspēles tehniku ​​viņš glezno vēl nedzirdētas skaņu ainavas, brīžiem pirkstu veiklībai sasniedzot superskaņas ātrumu.

Gaidāmais koncerts Cēsīs būs Ļubomira Meļņika jaunākā ieraksta The Sacred Thousand prezentācijas notikums!  Pats komponists jauno albumu raksturo kā “filmu prātam”. Albums ir drūms un pārdomu pilns, veltīts varonīgajiem ukraiņu karavīriem, kuri stājās pretī milzīgam Krievijas armijas pārspēkam, vairākas nedēļas saglabājot savas pozīcijas Azovas tērauda rūpnīcā Mariupolē. “Mūzika ir kā ceļojums cilvēka dvēselē, mūsu garīgā spēka skaistajās dzīlēs. Šis ir vēsturisks albums, ko vajadzētu dzirdēt!”, Ļ. Meļņiks.

Koncerts notiek sadarbībā ar Latvijas džeza izdevniecību “Jersika Records”, kuras paspārnē ierakstīts un izdots jaunais albums The Sacred Thousand. 

Ļubomirs Meļņiks 70. gadu vidū sāka strādāt pie jaunām klavierspēles koncepcijām, kas apvienoja Advanced Classical klavieru tehniku ​​ar pārpasaulīgo cīņas mākslu - Tai Chi un Kung Fu, filozofijām.

Gadu gaitā viņa tiekšanās uz pilnību atklājusi pilnīgi jaunas klavierspēles dimensijas, kas ļauj viņam spēlēt tādā ātrumā, kāds nekad nav bijis iedomājams, un uz klavierēm radīt vēl nedzirdētus skaņas efektus.

Meļņika dziļi personīgie priekšnesumi ir sajūsminājuši klausītājus visā pasaulē, bet tehniski virtuozie skaņdarbi ir apmulsinājuši profesionāļus, jo tos praktiski nevar atskaņot pat izcilākie pianisti.

Laikā no 1980. līdz 1990. gadam Ļubomirs Meļņiks izdeva sešus albumus, bet The song of galadrie  Ņujorkas Stereo Review magazine novērtēja kā “vienu no 10 svarīgākajiem mūsu laika albumiem”. Kopš 2002. gada viņš ir izdevis apmēram 16 jaunus digitālos albumus, tostarp Illirion kompānijas Sony Classical paspārnē.

Pēdējos gados Meļņiks uzstājas dažādos mūzikas festivālos un sniedz koncertus visā pasaulē - Eiropā, Ziemeļamerikā, Ķīnā un Japānā. Viņu interesē tehnoloģiju inovācijas, kas var uzlabot un padziļināt klausītāju mūzikas pieredzi, un Ļubomirs pastāvīgi sadarbojas ar dažādiem skaņu inženieriem, lai uzlabotu digitālo ierakstu tehnikas.

 

Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

 

Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu