SHIPSEA ROPAŽU PARKĀ

3. jūnijā, 19.00, Ropažu parkā uzstāsies Jānis Šipkēvics juniors jeb SHIPSEA. Koncertā skanēs dziesmas no albuma “Apgaismo mani”, kas saņēmis “Zelta Mikrofonu” kā Gada Labākais ieraksts,  - "Pie upes", "Tavi viļņi", "Siltā gaismā", kā arī pazīstamākie skaņdarbi, kas radīti iepriekš - "Taviem ceļiem", "Citu vārdu", "Mežaparks". Programmā ietvertas arī skaistākās melodijas, ko savulaik radījis  leģendārais komponists Imants Kalniņš. 

Ieeja pasākumā no 19.00. 

19.30 uzstāsies uzlecošā Latgaliešu repere ŪGA 

Pagājušā gada jūlijā pie skatītājiem nonāca video dziesmai “Dunka”, ko dzied Jānis Šipkēvics un repere Ūga. Šī dziesma ir daļa no Šipkēvica solo projekta Shipsea jaunā albuma “Apgaismo mani”. 

Kā stāsta Jānis Šipkēvics: “Es uzrunāju Ūgu jau tad, kad mani bija tikai šīs dziesmas skice un, lai arī iepriekš viņu nebiju saticis, mani bija savaldzinājis viņas latgaliski asais un, tajā pat laikā, ļoti jūtīgais veids kā viņa vārdos ietērpj savu asprātīgo domu. Šis dziesmas mūzikas autors esmu es, bet vārdus sarakstījis Marts Pujāts un Daiga Barkāne jeb Ūga.”

Savukārt, Ūga par sadarbību ar Shipsea stāsta: “Ar Jāni bija gods, kā arī izaicinājums sadarboties, jo, kā jau mēs visi zinām, Jānim ir super-dzidra dzirde mūzikā. Galarezultātā, paļaujoties uz savām maņām, ar lepnumu varu teikt, misija ir izpildīta! Paldies Shipsea par kopdarbu. Vēlos uzsvērt to, kā Jānis ir trāpījis tieši simtniekā ar pavadījuma izvēli.”

20.00 SHISPEA

Jāņa Šipkēvica oriģinālmūzikas projekts “Shipsea” tika izveidots 2013. gadā, bet 2022. gadā izdotais albums “Apgaismo mani” kļuva par tā pirmo pilna apjoma albumu. Dziedātājs pārstāvējis arī vokālo apvienību “Cosmos” un kopā ar citu tās bijušo dalībnieku Reini Sējānu izveidojis grupu “Instrumenti”, kā arī realizējis daudzus individuālos projektus. 2020. gadā par darbu Krista Auznieka kameroperā “Tagadne. Time Present”, kas tika komponēta Jāņa Šipkēvica balsij un orķestrim “Sinfonietta Rīga”, saņēma “Spēlmaņu nakts” balvu.

Albumā "Apgaismo mani" iekļautas 11 kompozīcijas ar paša  SHIPSEA un Marta Pujāta tekstiem. Ierakstā piedalās arī dziedātāja Kristīne Pāže un instrumentālisti Miķelis Putniņš, Kārlis Josts, Rūdolfs Dankfelds un “Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets: Līva Plociņa-Janova, Madara Gaile, Ineta Abakuka, Madara Norbūte. Stīgu aranžējumus veidojis Andris Sējāns. Ieraksta producents ir Gatis Zaķis.

Biļetes cena: 20.00 eiro “Biļešu Paradīze” kasēs un Ropažu Kultūras centrā. 

Bērniem līdz 6 gadu vecumam (ieskaitot) ieeja koncertos vecāku pavadībā bez maksas (neaizņemot atsevišķu sēdvietu). Sākot no 7 gadu vecuma nepieciešama ieejas biļete.

 
Nav gaidāmo pasākumu