Artūrs Liepiņš un Madara Liepiņa / NU, ZEMZARIS UN VĒL CITI JOKDARI

Pianista ARTŪRA LIEPIŅA un vijolnieces MADARAS LIEPIŅAS klavieru un vijoles dueta koncertprogrammā NU, ZEMZARIS UN CITI JOKDARI izskanēs:

Bedržihs Smetana – Svīta “No dzimtenes”, JB 1:118,
Antonīns Dvoržāks/Fricis Kreislers – Slāvu deja no. 2, Op. 46,
Fricis Kreislers – Vīnes kaprīze, Op. 2,
Sergejs Rahmaņinovs – Salona skaņdarbi, Op. 6,
Ludvigs van Bēthovens – 12 variācijas par “Se vuol ballare” tēmu, WoO 40 
Imants Zemzaris – “Brīnumskaņdarbi.

Raibajā koncerta programmā būs iespējams sajust lirikas un dramatiskuma carustrāvotu humoru. Tas atklāsies gan dažādu romantisma klasiķu, gan latviešu meistara - Imanta Zemzara mūzikā.

Koncerta ideja māksliniekiem radās atklājot brīnišķīgo I. Zemzara opusu, kuram raksturīgs milzīgs humora piesātinājums. Sekojot šim idejas pavedienam ir izdevies radīt koncertprogrammu, kura ļauj klausītājam atklāt jaunas mūzikas šķautnes. 

Koncertu papildinās aizraujošas tekstuālas intermēdija. Vārdisko ietērpu veidos Linards Āboltiņš.

Artūrs Liepiņš (1995) dzimis Talsos, ir pianists un komponists. Klavierspēli un kompozīciju apguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Barata Dues mūzikas institūtā (Barratt Due musikkinstitutt) Oslo, Norvēģijā, kur iegūts maģistra diploms, diplomeksāmenā atskaņojot savu klaviersonāti no. 1. Līdztekus tam praktizējies un mācījies pie pianistiem Jūlijas Mustonenas-Dālkvistas (Julia Mustonen-Dahlkvist) un Pablo Galdo (Pablo Galdo). A. Liepiņš ir klasiskās mūzikas entuziasts, kurš vairākkārt īstenojis dažādus veiksmīgus un augstvērtīgus akadēmiskās mūzikas koncertus un citus kultūras un mākslas projektus, ilggadēji sekmējis Ziemeļkurzemes akadēmiskās mūzikas dzīvi.

Madara Liepiņa (1992) dzimusi Rīgā, mūziķu ģimenē un vijoli sākusi spēlēt sešu gadu vecumā. Studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur iegūts maģistra diplomu. Kopš 2017. gada pilnveidojas Itālijā pie vijolnieka Roberto Mutoni (Roberto Muttoni), kā arī asistē meistarklašu projektu "Maksims Jākobsens”. Kā soliste un ar dažādiem kameransambļiem ir uzvarējusi vairākos konkursos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā, Armēnijā un Itālijā. Ierakstījusi vairākus tiešraides koncertus Latvijas Radio 3 Klasika kopā ar savu brāli, pianistu Daumantu Liepiņu.

Duets savu debijas koncertu sniedzis Liepājas Lielajā dzinatarā 2022. gada augustā festivāla “Rimbenieks” ietvaros.

 
Nav gaidāmo pasākumu