ZIEDONIS – 90/ Raimonds Pauls & Daumants Kalniņš

Imanta Ziedoņa un Raimonda Paula dziesmu svētki Mūzikas namā Daile, atzīmējot dzejnieka 90 gadu jubileju.

Atzīmējot Imanta Ziedoņa 90 gadu jubileju, 2024. gada 3. maijā Mūzikas namā “Daile” notiks pirmatskaņojums programmai “ZIEDONIS – 90/ Raimonds Pauls & Daumants Kalniņš”.

Imanta Ziedoņa dzeju Maestro mūzikā izpildīs Daumants Kalniņš, pie klavierēm Maestro Raimonds Pauls.

Koncertprogrammā piedalīsies mūziķi Raimonds Macats (taustiņinstrumenti), Oskars Sproģis (basģitāra), Jānis Kalniņš (ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti) un koris “Sola” diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā.

Programmā skanēs skaistākās Raimonda Paula dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem –  “Svētvakars”, “Latviešu jūrniekiem” ,“Meitene ar kallu ziediem”, “Nenes zvaigznes istabā”, “Lapsenes nāve” , “Dziesmiņa par prieku” un daudzas citas.  

Koncerta veidotāji aicina atzīmēt dzejnieka Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu 3.maijā, apmeklējot īpašu koncertu, lai kopā ar Maestro Raimondu Paulu, dziedātāju Daumantu Kalniņu, mūziķu grupu un kori Sola Kaspara Ādamsona vadībā vienotos kopējā dziesmā par godu Dzejniekam!

Imanta Ziedoņa daiļrades klātesamība mūzikas nama “Daile” repertuārā ir būtiska jau no Dailes nama pirmsākumiem - Imanta Kalniņa oratorijas “Dzejnieks un Nāra” jauniestudējumā, ar Daumantu Kalniņu Dzejnieka lomā, vairākās programmās - “Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeja Imanta Kalniņa un Artura Maskata mūzikā”, “Vēstule draugam”, kurā Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša saraksti, lasīja Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš, kā arī koncertuzvedumā  “Citādas debesis, tā pati dvēsele”, kurā fragmentus no Imanta Ziedoņa iepriekš nepublicētajām dienasgrāmatām lasīja dzejnieka dzīvesbiedre, aktrise Ausma Kantāne un aktieris Vilis Daudziņš piedaloties ģitāras virtuozam Kasparam Zemītim.

Koncerta producente: Anda Zadovska / Mūzikas nams DAILE

Informācija: [email protected] / www.dailesnams.lv 

Biļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/127973

Dziesma “Nenes zvaigznes istabā” Mūzika Raimonds Pauls , dzeja Imants Ziedonis. Dzied Daumants Kalniņš.

https://www.youtube.com/watch?v=Gm3-NByCSAw 

 

Dziesma “Caurvējā”. Mūzika Raimonds Pauls, dzeja Imants Ziedonis. Dzied Daumants Kalniņš.

https://www.youtube.com/watch?v=RXZRegySnoI

 

Ieteikt

Tuvākie pasākumi
ceturtdiena,
2. maijs, 18:00
  • 40€
  • 35€
  • 30€
  • 25€
piektdiena,
3. maijs, 18:00
  • 40€
  • 35€
  • 30€
  • 25€