XVII starptautiskais pavasara džeza mūzikas festivāls JAZZ JOY SPRING 2023 / Džeza vokālā grupa JAZZ ISLAND (Viļņa, Lietuva)

Plkst. 18.00 – Vienības nama koncertzālē
Džeza vokālā grupa JAZZ ISLAND (Viļņa, Lietuva), vadītājs Arturas NOVIKAS

“Jazz Island” ir profesionāla polifoniska a cappella grupa, kas izpilda dažādu žanru mūziku. Grupas vadītājs Arturas Novikas. Labai mūzikai nav žanra ierobežojumu, tādēļ “Jazz Island” izpildījumā vienādi izcili skan tautiskā mūzika, klasiskā mūzika, mūsdienu populāri skaņdarbi, džeza mūzika un popmūzikas hīti. Grupas radošajā tēlā un izpildījuma profesionalitātē ieguldīts milzīgs izglītības darbs un tas ir atzīmēts ar Lietuvas valsts un starptautiskiem apbalvojumiem, tādiem, kā “Labākā vokālā grupa Lietuvā”, Aukso paukštė (Zelta putns) un Lietuvas Mūziķu savienības apbalvojums Auksinis diskas (Zelta disks). 2014. gadā “Jazz Island” izcīnīja zelta medaļu Pasaules koru olimpiādē Džeza mūzikas kategorijā.

Plkst. 19.15 – Vienības nama koncertzālē
Profesionālais pūtēju orķestris DAUGAVA

Diriģents Arnolds GRĪNBERTS
Soliste Inga BĒRZIŅA

Profesionālais pūtēju orķestris „Daugava” ir dibināts 1985. gadā diriģenta Raimonda Igolnieka vadībā. No 2008. gada to vada diriģents Arnolds Grīnberts. Pūtēju orķestri „Daugava” veido profesionāli mūziķi, kuri ar daudzveidīgām koncertprogrammām papildina visdažādākos pasākumus. Orķestra repertuāru veido  klasiskās, tautas un džeza mūzikas skaņdarbi, populārās mūzikas skaņdarbi, fragmenti no pasaulslaveniem mūzikliem un Latvijas komponistu skaņdarbi. Mobilākā sastāvā kopā ar solistiem orķestris spēlē arī deju vakaros. Pūtēju orķestris „Daugava” ir Daugavpils pilsētas svētku, Lāčplēša dienas un daudzu citu pilsētas, novada un valsts mēroga pasākumu neatņemama sastāvdaļa. Orķestra diriģents Arnolds Grīnberts ir džeza mūzikas festivāla JAZZ JOY SPRING ilggadējas mākslinieciskais vadītājs. Orķestrim ir izveidojusies cieša sadarbība ar Latvijā populāriem solistiem: Ilonu Bageli, Daini Skuteli, Andri Baltaci, Ingu Bērziņu, Vjačeslavu Mitrohinu, Keiko MCNAMARA (Japāna), Rūta Dūduma-Ķirse (Latvija)…

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30-18.30 un “Biļešu paradīzē”. Cena 5.00 euro (divi koncerti)

XVII Starptautisko pavasara džeza mūzikas festivālu „Jazz Joy Spring 2023” rīko:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Vienības nams”. Atbalsta: Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Džeza mūzikas un mākslas attīstības centrs.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskām vajadzībām. 
_______________________________________________________________
Informācija: www.daugavpils.lv, www.vienibasnams.lv, www.jazzjoyspring.lv   

 
Nav gaidāmo pasākumu