XVII starptautiskais pavasara džeza mūzikas festivāls JAZZ JOY SPRING 2023 / LAUKU IELAS DIKSILENDS (Rīga)

Plkst. 18.00 – Vienības nama koncertzālē
LAUKU IELAS DIKSILENDS (Rīga)

Jānis UNGURS – vadītājs, taustiņinstrumenti
Inga KRASMANE – vokāls
Jurģis ZARIŅŠ – basģitāra
Gundars LEITIS – bandžo
Edijs EVERSS – klarnete
Egils SKETRIS – trombons
Gints STEPĀNOVS – trompete
Andris ROZĪTIS – sitamie instrumenti

“Lauku ielas diksilends” dibināts 1983. gadā un tas aktīvi darbojās līdz 1991. gadam. Tā dibinātājs un vadītājs bija trompetists Jānis Ungurs. Diksilendam bija aktīva koncertdarbība un regulāri piedalījās dažādos džeza festivālos: ieskaitot 1. Baltijas diksilendu festivālu Palangā 1991. gadā. Diksilendā muzicējuši sava aroda meistari kā: Ivars Mazurs (klavieres), Pēteris Goldbergs (saksofons), Jānis Žukovskis (trombons), Zigmunds Žukovsis (bass), Roberts Zīle (bandžo), Olafs Šlesers (klavieres, vokāls), Dainis Ozols (bass), vokālistes: Mārite Veisberga, Inese Greste, Antonija Dombrovska. 2017. gadā diksilends atdzima. Piedalījies Starptautiskajā diksilendu mūzikas festivālā Umurgā 2017. un 2018. gadā, Saulkrastu džeza festivālā 2018, kā arī citos muzikālos pasākumos.

Plkst. 19.15 – Vienības nama koncertzālē
Džeza kvartets BAIGI BRĪNUMI (Rīga)

Artjoms SARVI – klavieres 
Viktors STANKEVIČS – kontrabass
Ivars BRĪNUMS – vijole
Raitis ZAPACKIS – vokāls

“Baigie brīnumi” ir jauns muzikāls projekts, kurā satikušies jauni un talantīgi mūziķi. Vijolnieks Ivars Brīnums un kontrabasists Viktors Stankevičs ir pabeiguši Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistratūru un šobrīd strādā kamerorķestrī “Sinfonietta Rīga” un "Latvijas Nacionālajā Simfoniskajā orķestrī". Paralēli šim darbam viņi ir pieprasīti dažādos akadēmiskās mūzikas projektos Latvijā un ārpus tās. Pianists Artjoms Sarvi arī ir Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas absolvents un viens no talantīgākajiem jaunajiem džeza pianistiem. Kolektīva repertuārā ir džeza un tango mūzika, turklāt ansamblis cenšas izcelt un parādīt dažādu pasaulē slavenu mūziķu un komponistu skaņdarbus. Vērts arī atzīmēt, ka, akadēmiskiem mūziķiem satiekoties ar džeza mūziķi, spēlējot vienā ansamblī, veidojas savdabīgā muzikālā sajūtu noskaņa. Solists – Raitis Zapackis. Raitis nodarbojas ar ļoti daudz un dažādām lietām – darbs televīzijā, jau vairāk kā 25 gadus, darbs radio vairāk kā 20 gadus, koncertu vadīšana, reklāmu ierunāšana, dziedāšana, būšana uz skatuves. Tas arī ir viens no Raita aicinājumiem. Un kā pats Raitis saka: “Man tas patīk nevis tāpēc, ka var iegūt publikas atzinību vai novērtējumu, bet tāpēc, ka ir prieks dot un iepriecināt, kā arī ļaut cilvēkiem justies labāk.”

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30-18.30 un “Biļešu paradīzē”. Cena 5.00 euro (divi koncerti)

XVII Starptautisko pavasara džeza mūzikas festivālu „Jazz Joy Spring 2023” rīko:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Vienības nams”. Atbalsta: Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Džeza mūzikas un mākslas attīstības centrs.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskām vajadzībām. 
_______________________________________________________________
Informācija: www.daugavpils.lv, www.vienibasnams.lv, www.jazzjoyspring.lv   

 
Nav gaidāmo pasākumu