Lieldienu koncerts / Pavasara jausma

Otrajās Lieldienās, 10.aprīlī, Koncertzālē “Ave Sol” Rīgas kamerkoris “Ave Sol” ielūdz uz spirdzinošu pavasara mūzikas programmu - koncertu “Pavasara jausma”.
Otrās Lieldienas koncerta programmā izvēlēti divi vienlaikus kontrastējoši un viens otru papildinoši virzieni. Pirmais no tiem ir 19. gadsimta Rietumeiropas komponistu pavasara noskaņās ieturētie opusi kā Ludviga van Bēthovena "Pavasara sonāte" un Franča Šūberta mesa pastorālajā famažorā. Tam pretim - latviešu komponistu garīgums 20. un 21. gadsimtā. Skanēs Jāņa Kalniņa kantātes "Asins tīrums" fragments, Pētera Vaska "Līdzenuma ainavas" un no Rīgas kamerkora "Ave Sol" senlaiku repertuāra gaismā celtie skaņuraksti - Ādolfa Skultes majestātiski vētrainā poēma "Jūrai", kā arī citi mūsdienās retāk skanējuši kordarbi.
Koncertā lociņus zibinās divi virtuozi stīdzinieki - vijolnieks Daniils Bulajevs un čelliste Inga Ozola, savukārt katrs pie sava instrumenta sēdīsies arī taustiņu pavēlnieki - pianiste Agnese Egliņa un ērģelnieks Jānis Pelše. Rīgas kamerkori "Ave Sol" diriģēs tā mākslinieciskais vadītājs Andris Veismanis.
Ieeja koncertā ar ielūgumiem, kuri no 27.marta saņemami "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv
Šis ir viens no Pavasara modināšanas pasākumiem Rīgā. Ar visiem Pavasara saulgriežu un Lieldienu notikumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

 
Nav gaidāmo pasākumu