Kino / Saule spīd 24h

23.martā 19.30 Ropažu Kultūras centrā būs iespēja noskatīties Jura Poškus spēlfilmu “Saule spīd 24h”.

Kā stāsta režisors un filmas scenārija autors Juris Poškus, šī eksistenciālā komēdija risina jautājumu, ko iesākt, kad cilvēks ir sasniedzis „latviešu sapni” — ir māja, auto, veiksmīgs bizness, skaista draudzene. Ko tālāk? Spēlfilmas Saule spīd 24 stundas galvenais varonis, krāsu biznesa īpašnieks Mārtiņš, veiksmīgi pārdod savu uzņēmumu un 40 gadu dzimšanas dienā nolemj sākt dzīvi no jauna, kopā ar draugiem dodoties uz Ziemeļpolu.

Filmā piedalās starptautiska aktieru komanda: Kristīne Krūze-Hermane, Intars Rešetins, Baiba Broka no Latvijas, norvēģi Tronds Halbo un Jepe Beks Laursens, kā arī krievu aktrise ar jakutietes vaibstiem Jūlija Volkova.

Filma bija liels izturības pārbaudījums visai radošajai grupai, jo filmēšana notika gan Rīgā, gan Krievijas Arktikā. Filmas galvenais operators ir norvēģis Martins J. Edelstīns, kas filmas stilistikai piešķirs skandināvisku akcentu.

Anotācija
Mārtiņam (Andris Keišs) ir apnicis strādāt. Viņš veiksmīgi pārdod savu biznesu un pierunā draugus doties kopīgā avantūrā — ceļojumā uz Ziemeļpolu. Attapies lidostā viens, viņš ir izvēles priekšā: atgriezties ikdienā vai mesties piedzīvojumā...

Režisors: Juris Poškus  
Aktieri: Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Intars Rešetins, Kristīne Krūze-Hermane, Julia Volkova, Vladislav Ketkovich, Jeppe Beck Laursen, Trond Halbo  
Filmas garums: 107 min  
Žanrs: Komēdija

Filmas tīzeris: https://www.youtube.com/watch?v=vI2V1nxhLGc 

Biļetes cena 3.00 eiro, biļetes varēs iegādāties pirms seansa Ropažu Kultūras centrā un “Biļešu Paradīze” kasēs. 

 
Nav gaidāmo pasākumu