BURBULIS

Regnārs Vaivars
BURBULIS
Tas, ko ārsti jums nestāstīs / 2 daļās
 
Režisors - Regnārs Vaivars
Scenogrāfs – Valters Kristbergs
Kostīmu māksliniece – Madara Botmane
Gaismu mākslinieks - Niks Cipruss
 
Lomās: Anna Nele Āboliņa, Rihards Jakovels, Mārtiņš Liepa, Māra Mennika, Inese Ramute, Elīna Vāne, Kārlis Dzintars Zahovskis
 
Pirmizrāde: 2023. gada 28. aprīlis
 
“par nāvi mēs nerunāsim”
 
Divas svarīgākās lietas par šo izrādi:
1. Lugu un izrādi veido manas un aktieru intervijas ar ārstiem, rezidentiem, medmāsām, sanitāriem, brīvprātīgajiem, pacientiem, vakseriem un antivakseriem, kuri šos divus gadus pavadīja (un daļa joprojām strādā) slimnīcu Covid nodaļās visā Latvijā.
 
2. Šī būs gaišuma un humora terapija pēc diviem unikālākajiem gadiem Latvijas vēsturē, ko ik viens no mums un mēs visi kopā pavadījām burbulī. Burbulī, blakus  bailēm un ierobežojumiem, maskām un dezinfekcijas līdzekļiem, mājsēdēm un kārtības sargiem, kuri naktīs uz ielām aiztur brīvklīžus, lai piemērotu viņiem tišmāji, bet dienas ielgāji atļauj tikai dižvajadzības gadījumā. Burbulī, kas pilns ar cerībām, ka tas viss kādreiz beigsies, mēs beidzot varēsim pasmaidīt par šo laiku, teātrī ieraudzīt un pasmaidīt par sevi šajā laikā, lai smaidot tiktu vaļā no bailēm. Izrāde ir raibs piemineklis mūsu medicīnas darbiniekiem un mums, viņu pacientiem.
 
Regnārs Vaivars
 
Nav gaidāmo pasākumu