Riga Room Jazz Sessions | koncerts CODE OF ETHICS

"Riga Room Jazz Sessions”  koncertu sēriju ietvaros 4.02 19:00  "Mūzikas un Drāmas telpa OratoriO” uzstāsies Deniss Pashkevich Trio ( Latvija )  un Sebastian Studnitzky ( Vācija ) ar koncertprogrammu  “ Code of Ethics ”.

Grupas līdera, kā daudzkārt starptautiski atzīta džeza mūziķa, saksofonista un pedagoga vārds īpašus komentārus neprasa. Savukārt Trio sevi ir pierādījis ilgtermiņa radošā darbībā. Deniss Pashkevich Trio ir fundamentāls Latvijas džeza paraugs. Viens no retajiem mūziķu sastāviem, līdzīgi kā pats grupas līderis ir iekļauts Eiropas džeza mūzikas ģenealoģiskajā kokā, kā sava virziena mūzikas pamatlicējs. 

Šo mūziķu apvienības skanējuma raksturojošie vārdi ir "revolucionārs un harizmātisks". Ansambļa stilistika ir eklektiska ar skaidri nolasāmiem starp žanru elementiem. 
Droši var teikt,  ka Deniss Pashkevich Trio lieliski atspoguļo šī laikmeta mūzikas, mākslas un sabiedrības komunikācijas tendences. 
Koncerts "Mūzikas un Drāmas telpa OratoriO” ir unikāls notikums. Svarīgs ir pilnīgi viss. Par to liecina katra  koncerta notikuma koncepcijas detaļa-  muzikālais saturs,  koncerta dalībnieki, konkrētās koncerta vietas izvēle.

Būtisks ši koncerta notikums ir starptautiski atzīta vācu trompetista, producente un komponista no Berlīnes, Sebastian Studnitzky dalība koncertā.
Sebastian ir Xjazz mūzikas festivāla vizionārs un ietekmīga figūra Vācijas džeza pasaules tirgū. 
Šādā konfigurācijā mūziķi uzstāsies pirmoreiz un tas ir lielisks turpinājums nu pat jau gandrīz 20 gadu sadarbībai starp Sebastian un Denisu starptautiskās mūzikas skatuves kontekstā. 

Koncertā klausītāji dzirdēs Sebastiana trompeti, klavierspēli un arī elektroniskus instrumentus. Tas būs lielisks dialogs stars mūziķiem un auditoriju. 

Noskaties video fragmentu:

no Sebastian un Denisa dueta :

no Deniss Pashkevich Trio koncerta ar Stanislav Judin:

Galvenais koncerta saturs ir jaunais Deniss Pashkevich Trio audio ieraksts, kas iemūžināts 180gr vinila platē “ Code Of Ethics “ un ir pieejams arī digitālā formātā “ Riga Room Records” digitālajās vietnēs. 
Tā ir akustiska mūzika ar elektroniskas mūzikas elementiem, mūsdienīgs džezs ar lielu daļu atvēlētu brīvas improvizācijas skaņu telpai. Īpaša mūziķu komunikācijas tehnika dod iespēju skanēt un rezonēt vienkopus. 
Saite un albumu: https://rigaroomrecords.bandcamp.com/album/code-of-ethics
 

Ko domā par  Deniss Pashkevich Trio “ Code of Ethics “ albumu  pasaulē ? 
Par mūziķa albūmu atzinīgi izsakās leģendārais Amerikāņu džeza mūzikas figūra, Miles Deivisa saksofonists, maestro David Liebman. 
“Deniss knows what he wants in his music. Colors-textures-sounds-all done with good taste and great skill. Check the atmosphere out…excellent and unique. Fantastic presentation!!”
 
Savā ziņā tā ir “Code Of Etics“ vinila plates prezentācija klausītājiem. 
Šī vinila plate ir nākusi  dienas gaismā “Riga Room Records“ ierakstu zīmola paspārnē, kuru kopā ar kolēģiem vada Deniss. 
Koncerta apmeklētājiem būs iespēja uz vistas  iegādāties un saņemt parakstītas vinila plates. 
Kā arī satikt  vizuālā tēla grafisko mākslinieku Rodion Šehovcov un Latvijā pazīstamo mākslinieku un pedagogu Vilni Henriksonu. Kā arī satikt mūziķus  un aprunāties ar tiem klātienē pēc koncerta.

Muziķu sastāvs: 

Deniss Pashkevich - tenor saksofons, flauta, modulārie sintezatori
Artis Orubs - sitamie instrumenti
Edvīns Ozols - elektro un akustiskais bass
Sebastian Studnitzky - trompete, klavieres, elektroniskie instrumenti
Jānis Ozoliņš - skaņas režija

Vairāk par mūziķiem: 

Deniss Pashkevich https://www.denisspashkevich.com/
Sebastian Studnitzky https://www.ky-music.com/
Koncertu atbalsta “ Gētes institūts Latvijā “ 

Organizē “ Riga Room Agency “ 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu