Poļu mūzikas vakars VIENS OSOKINS UN DIVI ŠOPĒNI

Georgijs Osokins, klavieres
Kamerorķestris ”Kremerata Baltica”

Programmā: 
Frideriks Šopēns
▪️Pirmais klavierkoncerts  mi minorā, op. 11 | Jevgeņija Šarlata pārlikums klavierēm un stīgu orķestrim
▪️Otrais klavierkoncerts fa minorā, op. 11 | Jevgeņija Šarlata pārlikums klavierēm un stīgu orķestrim
▪️Noktirne Mi mažorā op. 62 nr. 2 | Viktora Kisina aranžijā 

Mečislavs Veinbergs
▪️Ārija op 9 stīgu orķestrim

Koncertzālē „Latvija” poļu mūzikas vakarā koncertprogrammā „Viens Osokins un divi Šopēni” izskanēs izcilu un pasaulē zināmu poļu komponistu Friderika Šopēna (Fryderyk Chopin (1810-1849)) un Mečislava Veinberga (Mieczysław Weinberg (1919 –1996)) skaņdarbi.

Georgijs Osokins jau vairākus gadus vēlējies atskaņot abus ģeniālā poļu komponista Friderika Šopēna klavierkoncertus vienā vakarā: „Šīs abas pērles ir tik dažādas savā starpā un tik poētiskas, neaptverami skaistas, ka katru reizi tām pieskaroties, sajūtu maģiju un pārliecību, ka skaistums glābs pasauli. Šiem opusiem stipri sajūtams kara tematisms - Friderika Šopēna pārdzīvojumi par savas dzimtenes likteni sacerēšanai laikā diemžēl stipri korelējas ar mūsdienām. Man būs īpašs gods atskaņot šos ģeniālā poļu komponista šedevrus ar Kremeratu, jo tikai šis unikāls ansamblis šodien var dabūt tādu īpašo skaņu un dramatismu, kādu reti var sastapt uz skatuves dzīves laikā.”

Georgijs Osokins mūzikas pasaulē ienācis pārliecinoši, ar aktīvu koncertdarbību un veiksmīgu piedalīšanos dažādos konkursos. Latvijas pianists, kurš ir klausītāju iemīļots un profesionāļu cienīts, gaidīts uz prestižām koncertzāļu skatuvēm visā pasaulē, koncertējis Tokijas Metropolitēna teātrī (Tokyo Metropolitan Theatre Hall), Onkagudo koncertzālē (Onkagudo Concert Hall), Poļu Nacionālā radio Simfoniskā orķestra koncertnamā (NOSPR Concert Hall) Katovicē, Berlīnes koncertzālē (Konzerthaus Berlin), Parīzes filharmonijā, Vankūveras Izrāžu namā (Vancouver Playhouse), Birmingemas koncertzālē (Birmingham Town Hall), Sanktpēterburgas filharmonijā u.c. Sadarbojies ar tādiem orķestriem kā Kremerata Baltica, Amadeus Chamber Orchestra, Taivānas Filharmoniskais orķestris, Tokijas New City Orchestra, Birmingemas Simfoniskais orķestris un Sinfonietta Cracovia. Pasaules atpazīstamību izpelnījies ar Šopēna mūzikas atskaņojumiem. Pēc fināla Šopēna konkursā Varšavā 2015. gadā pianists Georgijs Osokins kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus “izcils, neparedzams un revolucionārs”.

2019. gada maijā Gidons Krēmers paziņoja, ka Georgijs kļuvis par „Kremerata Baltica” rezidējošo viesmākslinieku - kopā ar Likā Debargu viņš ir pirmais, kuram 22 gadu pastāvēšanas vēsturē orķestris piešķīris šādu titulu.

Ieraksta zīmols „Piano Classics” ir izdevis Georgija Osokina albumus – „Šopēns: Vēlīnie opusi” un „Rahmaņinovs. Šopēna variācijas. Dziesmu transkripcijas.”

Koncertu organizē SIA „Kurzemes filharmonija”. Pasākumu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

 
Nav gaidāmo pasākumu