LNSO UN SIBĒLIUSA VIJOLKONCERTS

LNSO UN SIBĒLIUSA VIJOLKONCERTS

Paula ŠŪMANE — vijole

Diriģents Olari ELTSS

Programmā:

            Žans SIBĒLIUSS “Sāga”

            Žans SIBĒLIUSS Vijolkoncerts

            Eivinds TORVUNDS “Rīts mežā”

            Bēla BARTOKS “Koka princis”

 

Koncertprogrammā akadēmiskās mūzikas cienītāji un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris piedzīvos atkalsatikšanos ar tā kādreizējo galveno diriģentu, šobrīd Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Olari Eltsu. Kopīgā sadarbībā izskanēs Sibēliusa simfoniskā poēma “Sāga”, kuras tēlainie risinājumi rezonē ar skandināviskām fantastiskām iztēles ainavām; solistes Paulas Šūmanes interpretācijā dzirdēsim spilgto un piesātināto Sibēliusa Vijolkoncertu. No 20. gadsimta Somijas mūzikas ainas pārcelsimies uz Ungāriju, kur ap 1915. gadu Bēla Bartoks komponē asprātīgo viencēliena baletu “Koka princis”. Savukārt spirdzinošu laikmetīgās mūzikas devu klausītājiem sniegs norvēģu komponista Eivinda Torvunda simfoniskā poēma.

 

AUTOBUSS no Rīgas uz koncertu Cēsīs un atpakaļ

Izbraukšanas laiks (no Rīgas): plkst. 14.45 
Izbraukšanas vieta: Aspazijas bulvāris 5, Rīga
 
Izbraukšana no Cēsīm uz Rīgu – pēc koncerta.
Plānotais izbraukšanas laiks (no Cēsīm): plkst. 19.45

Autobusa biļeti iespējams iegādāties jebkurā Biļešu Paradīzes tirdznieības vietā vai internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/124769
  
*biļetes cenā ietilpst brauciens turp un atpakaļ (Rīga-Cēsis-Rīga)
**biļetes cenā nav iekļauta biļete uz koncertu

 

Pasākumā netiek ielaisti pirmsskolas vecuma bērni.

Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

 

Projektu līdzfinansē REACT-EU finansējums pandēmijas krīzes seku mazināšanai.

 
Nav gaidāmo pasākumu