“Sāc visu no jauna” - Rūtas Znotiņas rokumentālā filma

Īpašo seansu Mūzikas namā “Daile” piedzīvos režisores Rūtas Znotiņas rokumentālā filma “Sāc visu no jauna”

2022.gada 12. decembrī pulksten 19.00 mūzikas namā “Daile” savu īpašo seansu piedzīvos režisores Rūtas Znotiņas rokumentālā filma “Sāc visu no jauna” informē filmas producente Katrīna Smilga.

Līdz šim Rūtas Znotiņas filma “Sāc visu no jauna” piedzīvojus pirmizrādes īsfilmu festivālos Latvijā, taču plašākai auditorija filma izrādīta nav tikusi. Šajā vasarā darbs saņēmis Rojas kinofestivāla “RojaL” simpātiju balvu, Latvijas Kultūras akadēmijas rīkotā festivāla “Patriarha Rudens” apbalvojumu kā labākā filma un tikusi iekļauta Rīgas Starptautiskā filmu festivālā SHORT RIGA Test Screening programmā.

Mok-rokumentālās filmas galvenā varoņa Raimonda sapnis kļūt par rokgrupas “Līvi” ģitāristu nebeidzas. Jau pusmūžā viņš to cenšas sasniegt, veidojot “Līviem” videoklipu. Iesaistās radiniece, kinorežijas studente Rūta, un drāma ir sākusies.

Filmas pirmizrādes vakarā apmekētājus sagaida vairāki pārstegumi - darbosies fotostūris, kurā katrs varēs uzņemt fotogrāfiju ar filmā izmantotajiem rekvizītiem, pēc seansa apmeklētājus sagaida iespēja tikties ar filmas radošo komandu, aktieriem, kā arī piedzīvot rokgrupas “Līvi” uzstāšanos un ballīti, kurā par mūziku rūpēsies Uldis Rudaks.

Filmas režisore ir Latvijas Kultūras akadēmijas absolvente Rūta Znotiņa, kurai šī filma ir viņas diplomdarbs. Scenārija līdzautors ir Emīls Pelīte, operators Ansis Landorfs, montāžas režisore Monta Bubuce, filmas un tērpu māksliniece Marta Madara Grantiņa, grima māksliniece Linda Kolkovska, producente Katrīna Smilga. Galvenās lomas filmā atveido Kaspars un Rūta Znotiņi, Dzintra Bijubena, Andris Keišs, Ainars Virga un rokgupa “Līvi”.

Biļetes uz filmas pirmizrādi iespējams iegādāties Mūzikas namā “Daile” un Biļešu Paradīzes vietnē. Vairāk informācijas pieejama filmas sociālo tīklu kontos Facebook un Instagram.

Fima tapusi sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu un Latvijas Kultūras akadēmiju. Īpašā seansa atbalstītāji ir Mūzikas nams “Daile”.

 
Nav gaidāmo pasākumu