Gaismas, dejas, mūzikas performance TORNADO

Laikmetīgās dejas, mūzikas un gaismas performance TORNADO ziemas saulgriežos
2022.gada 21.decembrī no plkst. 18.00 līdz 22.00

Norises vieta: LKA Zirgu pasts
Radošā komanda- horeogrāfija: Olga Žitluhina un Valērijs Oļehno; mūzika: Juris Kaukulis un Liene Dobičina; LKA jauktais koris “SŌLA” un diriģents Kaspars Ādamsons; gaismu mākslinieks: Oskars Pauliņš; tērpi: Šeila; dejo visu paaudžu Latvijas laikmetīgās dejas dejotāji un horeogrāfi.

Producē: Baiba Ozoliņa un Patrīcija Kolāte

Tornado, kā dabas fenomens, ir metafora postošai, neizbēgamai kustībai. Tornado apbur ar savu jaudu, spēku un visvarenību, aizrauj, hipnotizē, dominē un absorbē. Viss tiek pakļauts vienojošai kustībai.

Performances “Tornado” iecere ir iniciēt māksliniecisku sinerģiju, vienā procesā ap laikmetīgo deju apvienojot dažādas mākslinieciskās prakses. Veidotāji atklāj: „Rekonstruējot tornado kā māksliniecisku procesu, mēs ceram dejā piedzīvot kinestētiskas nobīdes, maņu transformācijas, uztveres pārveidošanos. Šī procesa epicentrā mēs sagaidām saskarties ar veseluma veidošanu no fragmentiem un elementiem, fokusējot mūsu uzmanību uz holistisku skatījumu uz mākslu.”

Dejas izrāde ar tādu pašu nosaukumu pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada decembrī, bet 2021. gada ziemas un šī gada vasaras Saulgriežos tā transformējās par 4 stundu nepārtrauktu performanci, kas arvien iesaista savā orbītā vairāk un vairāk mākslinieku: mūziķus Juri Kaukuli, Lieni Dobičinu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu, tērpu mākslinieci Šeilu. 21. decembra Saulgriežu performancei pievienosies arī LKA jauktais koris “Sōla” un diriģents Kaspars Ādamsons, kā arī visu paaudžu Latvijas dejotāji un horeogrāfi.

Skatītāji ir aicināti izvēlēties vienu konkrētu apmeklēšanas laiku: plkst. 18.00, 19.00, 20.00 vai 21.00.

Pasākumu organizē: biedrība PARTY, atbalsta VKKF, Latvijas Kultūras akadēmija, LR6, LU Radio NABA. Foto: Jūlija Žitluhina

Biļešu cena - 15 EUR, pasākumā dienā – 20 EUR!

 
Nav gaidāmo pasākumu