DIEVA DĒLI. SAULES MEITAS / koncerts

Pēc tumsas vienmēr nāk gaisma! Ar jaunu, cerīgu un pavasarīgu enerģiju Producentu grupa 7 aicina uz tautasdziesmu programmu „DIEVA DĒLI. SAULES MEITAS”

„Nekas nenotiek nejauši”, atzīst koncerta  producents Aigars Dinsbergs. „Mūsu tautas neapzinātā spēka avots atrodams tieši tautas dziesmās, un šajā laikā spēks un ticība ir vajadzīgi vairāk nekā jebkad agrāk. Pirms diviem gadiem šī programma tika sagatavota, bet ierobežojumu dēļ izrādīt paguvām tikai Ogrē un Cēsīs. Tagad tā atjaunota, papildināta un dodas iedvesmot skatītājus no jauna.”

Tautas tradīcijās Saules meitas un Dieva dēli ir gan iedvesmotāji, gan cilvēka neredzamie palīgi. Šodien Saules meitas ienāk mūsu pasaulīgajā dzīvē un sadzīvē, lai kopā ar Dieva dēliem ļautu katram latvietim apzināties to aizlaiku spēku, kas mīt mūsos. Lai iedvesmotu mūs pašus, kaimiņus ap mums un varbūt arī visai pasaulei liktu noticēt, ka ir kāda enerģija, kas spēj sadziedēt bēdas un liek pazust ļaunumam.

Programmā izvēlētās dziesmas raksturo dzīvesprieks un vitalitāte, kas mīsies ar mitoloģiski pārlaicīgo un bezgala skaisto tautas dziesmu poētisko valodu.  Koncertā atkal satiksies publikas iemīļotie dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un Marts Kristians Kalniņš.  

Tautas melodijas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos radījuši sava aroda lietpratēji Jānis Strazds  un Kristīne Kārkle - Kalniņa. Pavadošās grupas sastāvā –  Jānis Strazds (taustiņi), Kristīne Kārkle - Kalniņa (vijole), Edgars Kārklis (dūdas, stabules, akordeons), Jānis Kalniņš (ģitāra), Valters Sprūdžs (bass), Miķelis Vīte  (sitaminstrumenti)  un Ansis Jansons (kokle).

            

DIEVA DĒLI. SAULES MEITAS pavasara koncerttūre:

24.martā Jēkabpilī, Kruspils kultūras namā

25.martā Jelgavas kultūras namā

26.martā Liepājas OC Rožu zālē

30.martā Ādažu kultūras centrā

31.martā Valmieras kultūras centrā

1.aprīlī Latgales vēstniecībā Gors

2.aprīlī Alūksnes kultūras centrā

4.aprīlī Rīgā, VEF Kultūras pilī

14.aprīlī Tukuma kultūras namā

15.aprīlī kultūras centrā Siguldas Devons

 
Nav gaidāmo pasākumu