Izrāde DELĪRIJS DIVIEM

Teātris "Joriks" uzsāk performatīvu projektu "Akvārijs".

Jaunā projekta atklāšanas izrāde būs Ežēna Jonesko ”Delīrijs diviem”, ko iestudēs mākslinieciskais vadītājs Anton Kiseljus.

“Akvārijs” ir jauna formāta izrādes, kas tiek spēlētas negaidītās teātra vietās. Darbība notiks uz skatuves, kas “Jorika” skatītājiem nav pazīstama. "Akvārijs" pielāgo visdažādākās telpas, lai meklētu jaunas interesantas formas un atklātu teātra būtību neparastos apstākļos. Šī projekta ietvaros mēs aktualizēsim sociālās problēmas no dažādiem leņķiem, vērosim cilvēkus, kas ievietoti noteiktā kamerā, un to, kas notiek ar šiem cilvēkiem, vērojot viņus kā caur mikroskopu.

Teātra kafejnīcā tiks iestudēta pirmā izrāde šī projekta ietvaros - "Delīrijs diviem". Visa darbība notiek aiz stikla, nosacītajā “Akvārijā”. Režisors teātra darbībai rada apstākļus pilnīgai publiskai vientulībai, tomēr skatītājs ir klāt ar varoņiem šeit un tagad. Telpa rada vidi, kurā dabiski veidojas piektā siena. Skatītājs darbību vēros caur stikla sienu, bet aktieru replikas dzirdēs caur mikrofonu.

Izrāde “Delīrijs diviem” stāsta par cilvēkiem, kuru māju piemeklējusi katastrofa. Viņu dzīvoklis ir izpostīts, bet viņi nepamana apkārt notiekošo trakumu. Viņi vienmēr ir aizņemti ar strīdiem, skandāliem un attiecību skaidrošanu. Viņi nav spējīgi rīkoties, vienmēr noveļ atbildību uz otru un baidās izdarīt savu izvēli. Šī stāsta varoņi ļoti ilgu laiku ir mēģinājuši paslēpties savās mājās, kā gliemeži vai bruņurupuči savā čaulā, slēpjoties no apokalipses. Tad, kad viņi beidzot sapratīs un ieraudzīs, kas notiek apkārt – būs jau par vēlu.

Pirmizrādi varēs vērot teātrī šī gada 6.decembrī 18:00. Izrāde ilgst 1 stundu bez pārtraukuma. Ņemot vērā izmantotās telpas ierobežojumus, gaidāms ekskluzīvs formāts – izrāde paredzēta 15 skatītājiem. 

Režisors: Anton Kiseljus

Scenogrāfe: Jeļizaveta Sidorova

Lomās: Tatjana Suhinina – Pecka, Vladimirs Petrovs.

Izrāde krievu valodā.

Vecums: 16+

 
Nav gaidāmo pasākumu