Beāte Zviedre un Jānis Bērziņš koncertprogrammā IekšPasaule

Koncertprogramma “IekšPasaule” 

Balss - Beāte Zviedre

Ģitāra - Jānis Bērziņš 

Reizi pāris mēnešos ziedu salons "Wild Flower" Cēsīs pārtop par nelielu un mājīgu koncertu norises vietu. Šajā reizē 2. decembrī uzstāsies dziedātāja Beāte Zviedre un ģitārists Jānis Bērziņš ar koncertprogrammu "IekšPasaule".

Koncertprogrammā “IekšPasaule” dosimies ceļojumā. Cauri fiziskajai pasaulei, izpildot dziesmas dažādās valodās un cauri garīgajai, parādot spilgtu emociju gammu. Šoreiz fokusā būs nevis tautas dziesmas kā nācijas mantojums, bet šī kosmopolītiskā laika vērojums, kas cauri globalizācijai spēj nest konkrētās kultūras esenci. Programmā iekļautas dziesmas latviešu, portugāļu, zviedru, somu, ukraiņu, angļu un franču valodās. 

Salikumā - balss un ģitāra - uzreiz nāk prātā jau konkrētas lietas. Bossa nova, spāņu flamenko, amerikāņu blūzs u.c. Šādā veidā arī dabiski programma ir izveidojusies - saliekot kopā organiski radušos žanrus balsij un ģitārai. 

Un izceļojoties pa pasauli, vēlējāmies nonākt atpakaļ un papētīt savas saknes - to, kas mūsos rezonē tīri muzikāli. No kā mēs esam iedvesmojošies, un kā uz šo mūziku varam paskatīties šodien. Tā ir programmas īpašākā sadaļa, jo kopā esam izveidojuši jaunu skanējumu labi zināmajām Emīla Dārziņa dziesmām. Parasti tās pierasts dzirdēt akadēmiski, bet mēs vēlējāmies pietuvoties mūsdienīgākam skanējumam, nepazaudējot svarīgo melanholisko esenci. 

BEĀTE ZVIEDRE ir vokāliste ar smalku un niansētu balsi, plašu diapazonu un daudzpusīgu muzikālo pieredzi. Absolvējusi Rīgas Doma kora skolas kordiriģēšanas nodaļu, ieguvusi maģistra grādu džeza dziedāšanā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie Ingas Bērziņas. Paralēli apguvusi arī akadēmisko dziedāšanu pie Kristīnes Gailītes un Airas Rūrānes. Kā soliste muzicē dažādos sastāvos un projektos - spilgtākie un nesenākie no tiem bijuši : Imanta Kalniņa 4. simfonijas atskaņojums ar Jelgavas kamerorķestri Aigara Meri vadībā, Bersteina “Mesas” atskaņojums Vācijā Basema Akiki vadībā, Ziemassvētku koncerts Latvijas Radio 3 “Klasika” starptautiskajā Eiroradio tiešraidē 2019. gada decembrī, koncerts “Dzimuši Latvijā” ar diriģentu Aināru Rubiķi un Sinfonietta Rīga u.c. Kā džeza soliste sadarbojusies arī ar orķestri “Rīga”un Jelgavas bigbendu. 2020. gada decembrī dziedātāja debitēja jaunās mūzikas koncertprogrammā ar Latvijas Radio bigbendu, kā arī ar Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri diriģenta Andra Pogas vadībā. Kopš 2010. gada vokālās grupas “Framest” soprāns. Nominēta Lielajai mūzikas balvai 2020 kategorijā “Gada jaunais skatuves mākslinieks”.


JĀNIS BĒRZIŅŠ ir ģitārists un komponists. Absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistra programmu džeza ģitāras spēlē kā arī bakalaura studijas Academy of Contemprary Music (UK). Izdevis albumus "Alpīnists" (2019), “Intervija” (2020), BĒRZIŅŠ JAUNAIS SMUKAIS (2022). Sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Rihards Zaļupe, Kremerata Baltica, V/A ”Putni”, Riga Jazz Quartet, Dons, Olga Rajecka u.c. Ieguvis 3. vietu konkursā “Riga jazz stage” 2017. gadā.

 
Nav gaidāmo pasākumu