Pār ezeru, pār upīti, pār zaļo ataudzīti

Deju svētki Dobelē. Ar gaidāmo Svētku repertuāru 26. novembrī Dobeles kultūras namu ierībinās kā pašmāju, tā draugu tautas deju kolektīvi no Rīgas.

2022. gada 26. novembrī plkst. 18.00 ar tautas deju koncertu “Pār ezeru, pār upīti, pār zaļo ataudzīti” Dobeles pilsētas kultūras namā tiks ieskandināti XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki.

Koncertā “Pār ezeru, pār upīti, pār zaļo ataudzīti” varēs vērot Rīgas VEF Kultūras pils TDA "ROTAĻA" un VPDK "ROTAĻA XO”, Jelgavas valstspilsētas TDA “LIELUPE” studijas, kā arī pašmāju Dobeles pilsētas kultūras nama VPDK "DZĪPARS" un BDK "DRELLĪŠI" kolektīvus.

Koncerta programmā iekļautas dejas no gaidāmo Svētku dažādajām norisēm. Tajā varēs vērot gan tautā iemīļotas Jāņa Ērgļa, Jāņa Purviņa, Ulda Žagatas, Taigas Ludboržas, Artas Melnalksnes dejas, gan dejas, kas savu ceļu pie skatītāju sirdīm ir sākušas mērot salīdzinoši nesen - Gunas Trukšānes, Baibas Ķesteres, Dagmāras Bārbales, Diānas Gavares autordarbus.

Deju kolektīvi sniegs iespēja ieskatīties, cik krāšņa un daudzveidīga būs daļa no Svētku programmas. “Koncerta izvēlētais repertuārs kā dejotājiem tā skatītājiem ļaus nojaust, ka Svētki patiešām notiek un savu kulmināciju tie sasniegs 2023. gada jūlijā. Tomēr pirms tam katram no deju kolektīviem ir jāizdara liels un rūpīgs darbiņš, kas kā gaidāms rezultēsies vairākās no Deju svētku norisēm. Es vēlos dejotājiem dot nepacietības sajūtu, tā, lai arī viņi nevar vien sagaidīt vasaru! Savukārt skatītājiem ļausim pašiem atrast savu pavedienu, kuram sekot, lai atklātu vēstījumu. Lai runā deja!”, pauž koncerta mākslinieciskā vadītāja Diāna Gavare. 

 
Nav gaidāmo pasākumu