Kamermūzikas koncertu un sarunu cikla Come Prima koncerts / FRANČU BAROKS

2022. gada 29. novembrī VEF Kultūras pils Kamerzālē gaidāms kamermūzikas un sarunu cikla COME PRIMA koncerts FRANČU BAROKS! 


Koncertā piedalās:
Romina Liška (Romina Lischka, viola da gamba)
Ieva Saliete (klavesīns)


Koncertu vada: muzikologs, Latvijas Radio 3 ”Klasika” programmu vadītājs Orests Silabriedis


Mākslinieces Romina Liška un Ieva Saliete pirmo reizi apvienos savus talantus dueta saspēlē, veidojot jaunu starptautisku mūzikālu sadarbību un atskaņojot speciāli koncertciklam “Come Prima” radītu programmu. Viņas apvieno kopīga alma mater – studijas Bāzeles mūzikas akadēmijā un interese par vēl neatklātiem franču baroka mūzikas dārgakmeņiem.

Romina Liška studējusi violu da gamba pie Paulo Pandolfo Bāzeles mūzikas akadēmijā (Schola Cantorum Basiliensis, Šveicē), ko 2006. gadā absolvēja “ar izcilību”. Soloizpildītājas studijas turpinājās pie Filipa Pierlota (Philippe Pierlot) Briseles Karaliskajā konservatorijā, kur 2008. gadā Romina saņēma maģistra grādu, arī “ar izcilību”.


Latvijas klausītājiem labi pazīstamā un iemīļotā klavesīniste Ieva Saliete ir Bernes senās mūzikas orķestra “Les Passions de l’Ame” (Šveice) klavesīniste. Viņa dzīvo Latvijā un kā brīvmāksliniece sadarbojas ar orķestri “Sinfonietta Rīga” baroka projektos, piedalās solo un kamermūzikas projektos Vācijā un Šveicē.

Salietes spēcīgais un melodiskais klavesīna tonis palicis klausītāju atmiņā no viņas spēlēto Baha prelūdiju un fantāziju, kā arī Goldberga variāciju interpretācijām, taču Ievai īpaši tuva ir savulaik Rīgā dzīvojušā baltvācu komponista Johana Gotfrīda Mīteļa daiļrade, ko viņa bieži atskaņo ar “Kesselberg Ensemble” Latvijā, Vācijā un Šveicē. Mīteļa koncertus 2012. gadā Saliete ieskaņoja izdevniecībā “Cantando”. Viņa piedalījusies mūzikas ieskaņojumos, kas izdoti ierakstu namos “Deutsche Harmonia Mundi” un “Sony”, divi no tiem saņēmuši “Diapason d’Or” apbalvojumu. Ieva Saliete ir JVLMA docētāja. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2017. gadā kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī”. 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu