Ziemassvētku koncerts | Vai zini, kas ir mīlestība… | Ielūdz Rēzija Kalniņa, Ainārs Rubiķis un draugi

“Katrs gads ir unikāls. Katra dzimšanas diena ir unikāla. Neatkārtojama. Un katra gada slieksnis ir pāreja ar to vai par to, ar ko mēs pārejam... Kas ir tā nasta, kas ir tas prieks, kas ir tās bēdas, kas ir mūsu pieredze, lai iekāptu nākamajā gadā... Mēs parasti svinam Ziemassvētkus un Jauno gadu ar skatienu uz nākotni, bet nākotne nepastāv bez pagātnes. Nākotne nepastāv bez pieredzes. Un šis gada stāsts ir mūsu pieredze iepriekšējā gada griezumā, lai saprastu, ar ko mēs iekāpjam nākotnē vai kā mēs pārkāpjam slieksni un kur mēs nonāksim – pļavā, pie jūras, savā valstī... Pie Dieva. Mūsu dzīves mugursoma ir pilna ar mūsu pieredzi, un tas ir interesanti – atskatīties... Pagriezt galvu atpakaļ un atskatīties, un pateikties. Un tad kopā ar to, kas ar mani ir noticis, iekāpt nākotnē...” , Rēzija Kalniņa

Koncerta muzikālo audeklu veido divas senas mūzikas pasaules. Divas garīgas tradīcijas, kuras līdz šodienai nonākušas, pateicoties mūsu tēvu tēvu un senču senču mutvārdu tradīcijai. Garīgi dziedājumi kristīgajā baznīcas kalendārā un latviešu gadskārtu ieražu tautasdziesmas - divi it kā tālu viens no otra atdalīti stūrakmeņi, bet, ieskatoties dziļāk, tajos ir daudz kā kopēja. Kā divas ceļa malas, kuras koncerta dalībnieki savienos vienā ceļā, skanot arfai un koklei, bungām un zvaniem, stabulēm un balsīm.

Koncerta dalībnieki: Rēzija Kalniņa, Ainārs Rubiķis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa vai Jana Herbsta, Ilze Dzenīte, Paula Pērkone vai Sanita Sinkēviča, Ieva Šablovska, Ainars Šablovskis, Ernests Mediņš vai Mārtiņš Miļevskis, Zane Sniķere, Jēkabs Kalniņš.

Daces Micānes-Zālītes dzejas dramatizējums. 

 
Nav gaidāmo pasākumu