J. IVANOVA RĒZEKNES MŪZIKAS VIDUSSKOLAI 90. Noslēguma koncerts

29. oktobrī, skolas jubilejas kulminācijas dienas Noslēguma koncerta  dalībnieki būs spoži Latvijā un pasaulē atzīti mūziķi – ērģelnieces Ilona Birģele un Diāna Jaunzeme-Portnaja, čelliste Ilze Grudule, kontrabasists Einārs Everss, soliste Ilze Grēvele-Skaraine, folkmūziķe Biruta Ozoliņa, trombonists Lauris Amantovs un citi. Koncertā piedalīsies arī JIRMV jauktais koris, Rēzeknes kamerorķestris un diriģents Jānis Stafeckis, Rēzeknes bigbends, folkmūzikas un džeza mūzikas apvienības, kuru dalībnieki ir JIRMV absolventi.  
 
J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola ir skola ar bagātām tradīcijām un vēsturi, kas piedzīvojusi ļoti dažādus laikus. Tā ir skola, kur mūzikas pasauli iepazinuši vairāki tūkstoši bērnu, mūziķa profesiju apguvuši vairāki simti jauniešu. Rīta un vakara stundās pa skolas atvērtajiem logiem skan klavieru, ērģeļu, stīgu, pūšamo un sitaminstrumentu skaņas, bērnu skanīgās balsis, pēdējos gados - arī tautas instrumentu melodijas un džeza ritmi.
 
Jubilejas svinības sāksies ar ikgadējo Latgales vēstniecībā GORS notiekošo Starptautisko ērģeļmūzikas festivālu ORGANismi, kura mākslinieciskā vadītāja ir pasaulslavenā ērģelniece, JIRMV absolvente Iveta Apkalna. Viņas spēli dzirdēsim divos festivāla koncertos – 7. oktobra koncertuzvedumā “Ķepas, ūsas un Minkāns”, kura mūzikas autore ir skolas absolvente Ilona Rupaine, bet dalībnieki - JIRMV bērnu koris un Rēzeknes kamerorķestris, kā arī 8. oktobra koncertā “Iveta Apkalna, LNSO un VAK “Latvija”.
 
J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas 90 gadu jubilejas pasākumiem, kuri notiks visa oktobra mēneša garumā:
13. oktobrī J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas Lielajā zālē skanēs skolas audzēkņu sagatavots koncerts, kurā uzstāsies bērnu mūzikas skolas, vidusskolas jaunie mūziķi un mūziķu kolektīvi.

21. oktobra vakars būs JIRMV jauniešu rokās. Aicināsim citu skolu jauniešus un interesentus piedalīties spēlē ”Izlaušanās no JIRMV”, kas ļaus iepazīt skolu, tās pedagogus, audzēkņus un skolas radošo atmosfēru. 21. oktobra aktivitātes noslēgs Danču vakars skolas Lielajā zālē.
 
Jubilejas mēneša kulminācija gaidāma sestdien, 29. oktobrī. Plkst.12.00 Rēzeknes Sāpju Dievmātes baznīcā notiks skolai veltīts Dievkalpojums, kur sv.Misi celebrēs skolas absolvents, bīskaps Andris Kravalis. Plkst.16.00 Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē sāksies JIRMV 90 gadu jubilejas Noslēguma koncerts. 29. oktobra vakarā visi skolas bijušie audzēkņi būs gaidīti Absolventu salidojumā J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā! 
 
Oktobrī notiks arī vairākas jubilejai veltītas digitālas aktivitātes – komponista Jāņa Ivanova dzimšanas dienā 9. oktobrī skolas Facebook lapā sāksies radošo darbu konkurss “Caur Ivanova brillēm”. Visa oktobra mēneša garumā skolas Facebook lapā tiks publicēti JIRMV dažādu gadu absolventu video atmiņu stāsti. Katram interesentam, kurš vēlēsies pārbaudīt savas zināšanas no 12. oktobra skolas mājaslapā būs iespēja piedalīties interaktīvā viktorīnā “JIRMV 90”.
 
Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 64633303.

GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 10% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas. Tāpat 10 % atlaide biļešu iegādei GORS vai "Biļešu Paradīze" kasēs klātienē, uzrādot derīgu ISIC vai ITIC karti. 
 
Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml. 

 
Nav gaidāmo pasākumu