Knuta Skujenieka dzejkoncerts DZIESMU DZIESMA. Latvijas Skolas soma

Knuts Skujenieks:
"Vai šodienas cilvēks prot mīlēt smalki?
Jādibina speciāla organizācija, lai aizsargātos no ģimeņu konfliktiem.
Ar to garu, kas ir šai grāmatā iekšā, es joprojām dzīvoju!"

Koncertā skolēni iepazīsies ar “Dziesmu dziesmu” jeb Augsto dziesmu, kas tiek uzskatīta par mīlas lirikas šedevru un ko, būdams lēģerī, no senebreju valodas atdzejojis izcilais latviešu dzejnieks, atdzejotājs, literatūrkritiķis un publicists Knuts Skujenieks. Dzejnieks uzsvēra, ka lēģerī atdzejotais darbs viņu tuvinājis izpratnei par mīlestību un visu mūžu palīdzējis pacelties pāri negācijām: “Ar to garu, kas ir šai grāmatā iekšā, es joprojām dzīvoju,” un “savu sievu vienmēr esmu turējis augstāk par sevi.”

Dzejkoncerts ir starpdisciplināra kultūras norise, kurā savijas dzejas lasījumi, muzikāli priekšnesumi un audiovizuāli materiāli, kas sniedz ieskatu Knuta Skujenieka biogrāfijā, pētot viņa iekšējo motivāciju un aicinājumu atdzejot “Dziesmu dziesmu” tieši tajā sarežģītajā dzīves posmā. Tas palīdzēs jauniešiem iepazīt seno mīlestības dzeju, kurā paustās vērtības stāv pāri laikiem, notikumiem un ir nozīmīgas arī šodienas cilvēkiem savstarpējo attiecību veidošanā.

Norisi vada komponiste, dziesminiece un audiogrāmatas Knuta Skujenieka “Dziesmu dziesma” producente Lauma Kazaka un radošās komandas aktieri Andris Bulis un aktrise un tēlniece Maija Arvena, kuri ir ierunājuši dzeju 2022. gadā izdotajā audiogrāmatā. A. Bulis un M. Arvena ir veidojuši radioraidījumu sēriju "Mīlas trubadūri. Dzejas ceļojumi" (rež. A. Bulis, LR1, 2021), tai skaitā, par K. Skujenieku un "Dziesmu dziesmu", kā arī piedalījušies dzejas izrādē "Dziesmu dziesma" (rež. N. Bokovikova, LU Botāniskais dārzs, 2020).

Knuta Skujenieka audiogrāmatu "Dziesmu dziesma" iespējams iegādāties tautas mūzikas veikalā "UPE".

Audiogrāmatas "Dziesmu dziesma" veidotāji:
Atdzejojums: Knuts Skujenieks
Dzeju lasa: aktieri Andris Bulis un Maija Arvena
Mūzika: armēņu tautasdziesmas, Komitass
Dziedātāja: Asmika Bagojana
Skaņu režija un dizains: Ivars Kalniņš
Dizains un datorgrafika: Gunita Kraševska
Foto: Māris Ločmelis, Inese Kalniņa
Vāka gleznojums un zīmējumi: Maija Arvena
Producentes: Lauma Kazaka, Ieva Pauļuka
Izdevējs: mūzikas izdevniecība “UPE tuviem un tāliem”
Finansiālais atbalstītājs: Solfeg.io dzejas, mūzikas un mākslas platforma
Ieraksts veidots pēc izrādes “Dziesmu Dziesma” motīviem (rež. N. Bokovikova)

 
Nav gaidāmo pasākumu