Helovīns baisajā tornī

Ikvienam, kurš pabijis kultūras pils “Ziemeļblāzma” skatu tornī, uzmanību piesaista īpašā akustika torņa foajē. Skaņas dzišanas ilgums jeb reverberācija skatu torņa iekšienē ir iespaidīga, kas rada dīvainas, biedējošas atbalsis. Lai izbaudītu šo akustisko fenomenu, kultūras pils “Ziemeļblāzma” skatu tornī no 26. oktobra līdz 2. novembrim trīs reizes stundā laikā starp 17:00 un 23:00 būs baudāma režisora Kārļa Anitena un gaismu mākslinieka Kristapa Kalnieša radītā miniatūra “Helovīns baisajā tornī”. 

 

Kā norāda uzveduma nosaukums, skaņas, gaismas un ēnu piedzīvojums īstenots šausmu žanrā. Miniatūras centrālais tēls ir pamestā un zirnekļu tīkliem pārklātā tornī mītoša monstroza būtne, kuras vizualizācija uzvedumā būs nojaušama ēnu spēlēs, bet tās klātbūtne vien pāris centimetru attālumā no apmeklētāja un neprognozējamā rīcība liks satrūkties pat visdrošsirdīgākajam apmeklētājam. Vai tā ir dzīva būtne vai spoks un kādi ir tās nolūki, lai risinās katra apmeklētāja fantāzijā.

 

Miniatūras režisors Kārlis Anitens, kurš savulaik daudz strādājis arī radioteātra žanrā, uzskata, ka kultūras pils “Ziemeļblāzma” skatu tornis akustiskas ziņā ir viena no savdabīgākajām celtnēm galvaspilsētā. Arī torņa arhitektūra ir kā radīta šādam baisam piedzīvojumam. “Šausmu žanram ir dažādi novirzieni. “Helovīns baisajā tornī” tiek risināts psiholoģisko šausmu žanrā. Ar arhitektūras, skaņas, gaismas un specifiskas dekorācijas palīdzību apmeklētājā tiek radīta niecīguma sajūta kaut kā milzīga un netverama priekšā. Lai gan tā ir nosacīta pasaka, iedvesmu šim stāstam ir radījis laiks, kurā dzīvojam. Šī laika monstrozais ienaidnieks nav redzams, taču tā klātbūtne liek justies sīkam un niecīgam,” saka režisors Kārlis Anitens.

 

Uzveduma radošajā komandā darbojas arī noformējuma māksliniece Rasma Isajeva, skaņu operators Māris Brensons un projekta vadītāja Marita Krūskopa. Uzvedumu producē Ziemeļrīgas kultūras apvienība. 

N.B. Uzvedums baudāms laikā no 2022. gada 26. oktobra līdz 2. novembrim. Seansi: 17:00, 17:20, 17:40, 18:00, 18:20, 18:40, 19:00, 19:20, 19:40, 20:00, 20:20, 20:40, 21:00, 21:20, 21:40, 22:00, 22:20, 22:40. No 24. oktobra skatu torņa platforma apmeklētājiem slēgta.

Uzmanību! Uzvedums notiek tumsā, izmantojot stroba gaismas efektus un pastiprināta skaļuma trokšņus. Uzvedums nav ieteicams bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar saasinātu baiļu sajūtu un jutīgumu pret gaismas un skaņas efektiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu