Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa un Latvijas Radio bigbends

Latviešu melodiskais romantiķis, komponists Jānis Lūsēns savām dziesmām izvēlējies filozofiski ietilpīgu dzeju, kas izteic dažādus emocionālos stāvokļus, sajūtas, pieredzes un pārdomas. Koncertā izvēlētas dziesmas ar Austras Skujiņas vārdiem dziedās šarmantā Aija Vītoliņa, bet Ojāra Vācieša cikla melodijas izskanēs samtainās balss īpašnieka Zigfrīda Muktupāvela interpretācijā. Abi dziedātāji satiksies arī citās Lūsēna muzikālajās epizodēs, kas jaunu veidolu iegūs, pateicoties Latvijas Radio bigbendam un Kārlim Vanagam, kas aranžējis programmā iekļautos skaņdarbus.

Jānim Lūsēnam sadarbošanās ar bigbendu ir jauns pavērsiens: “Muzicēšana ar bigbendu ir mana radošā mūža jaunā un nebijusī pieredze. Pateicoties Kārļa Vanaga entuziasmam, sen rakstītas dziesmas no “Zodiaka” laika, kā arī cikli ar Skujiņas un Vācieša vārdiem, izskanēs jaunos aranžējumos, divu spēcīgu skatuves personību interpretācijā. Gaidu šos koncertus ar lielu nepacietību. Būs vareni!”

Savukārt LRBB mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atzīst: “Jāņa Lūsēna melodisms un spilgti krāsainā harmoniskā valoda ļauj pilnvērtīgi izmantot bigbenda instrumentācijas dotās iespējas, piešķirot šai mūzikai varbūt pat negaidītas un jaunas nokrāsas.”

Latvijas džeza mūzikas vēsturē LRBB ieņem nozīmīgu vietu. Bigbends piedāvā klausītājiem izbaudīt kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties ne vien ar pašmāju mūziķiem, bet arī pasaules klases māksliniekiem, to vidū – Roberta Gambarini, Kurts Elings, Džodžo Maijers, “New York Voices”, Rendijs Brekers, Alans Hariss, Pjērs Bertrāns un citi. 2021. gads LRBB iesākās radoši ar maestro Raimonda Paula instrumentālo džeza svītu Kārļa Vanaga aranžējumos ieskaņošanu, kā arī gada ierakstu balva “Zelta Mikrofons” kategorijā “Labākais džeza, fanka vai soul mūzikas albums”.

Pieejama bezmkasas pazemes un virszemes stāvvieta, darbojas kafejnīca.


Koncerts 2 daļās
Sākums 19.00
Ieeja kafejnīcā no 18.00
Lielā zāle

 
Nav gaidāmo pasākumu