TEĀTRIS IR VISUR KULDĪGĀ 2022 | Sonoras Vaices koncerts

Sonoras Vaices koncerts

Klasiskās mūzikas koncerts.

Ilgums: 2 h 

Solo – Sonora Vaice
Koncertmeistars – Normunds Vaicis

Sonora Vaice koncertprogrammā izpildīs klasiskās operas, operetes, mūziklu ārijas un populāras latviešu un franču dziesmas gan no Volfganga Amadeja Mocarta, gan Georga Frīdriha Hendeļa, Džakomo Pučīni, Raimonda Paula un daudzu citu izcilu komponistu skaņdarbiem.
Sonora Vaice ir viena no vadošajām operdziedātājām un koncertdziedātājām Latvijā, trīs reizes ieguvusi “Lielās mūzikas balvu” kā Labākā operas soliste un piedalījusies daudzos Latvijas Nacionālās operas un baleta labākajos iestudējumos. Ir apbalvota arī vairākos starptautiskos vokālistu konkursos. 2019. gadā operdziedātāja saņēma Latvijas valsts visaugstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni. 
Sonora Vaice ir absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ludmilas Braunas vokālo klasi. Mācījusies pie Katjas Andželoni, Irisas Dellakvas, Margaritas Gruzdevas, Paolo di Napoli, Ītena Pesena, Barbru Marklundas-Pētersones, Aksela Everaerta, Inges Dorša u.c. un karjeras laikā dziedājusi arī Sidnejas operas festivālā, Štutgartes pilsētas teātrī, Drēzdenes Zempera operā, Klāgenfurtes valsts teātrī, Dalhallas operas festivālā Zviedrijā, Krievijas Lielajā akadēmiskajā teātrī Maskavā, Igaunijas Nacionālajā operā un citviet.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu